Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Kansen voor hosters op outsourcemarkt na advies OR Kadaster?

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 15 januari 2013 12:07 uur

Toekomst van de webhostingmarktDat de grote integrators een moeilijk jaar voor de boeg hebben, was al duidelijk (zie ook eerder artikel op ISPam). De eerste deuk is inmiddels goed zichtbaar: de Ondernemingsraad van het Kadaster heeft een negatief advies uitgebracht over het outsourcen van de ICT naar Capgemini.

Capgemini won in maart 2012 het contract waarin het Kadaster onder meer haar datacenter uitbesteedt aan de IT-dienstverlener. De OR was daarin de laatste hobbel die genomen moest worden. Die geeft nu in een advies aan haar directie aan dat ze er geen vertrouwen in hebben.

Beide bedrijven lieten in diverse media weten dat ze geen reacties kunnen geven, maar op fora wordt gespeculeerd dat het recente loonbesluit van Capgemini wel eens een doorslaggevende factor zou kunnen zijn. Capgemini haalde vorige week de landelijke pers met de aankondiging dat het oudere, dure werknemers gaat vragen salaris in te leveren. Ook met de outsourcing van het Kadaster zou er personeel overkomen naar de dienstverlener.

Mogelijkheden
Veel grote outsourcetrajecten staan er dit jaar niet op de rol. Maar de trajecten die er wel aankomen, bieden wellicht mogelijkheden voor hosters om in te stappen. Enkele partijen in de markt kiezen ervoor om het beheer van hun applicatielandschappen weer in eigen huis te doen, maar de infrastructuur wel buiten de deur te zetten, bij voorkeur in cloudomgevingen.

Bij overheidsaanbestedingen wordt doorgaans in kavels aanbesteed, zodat het voor hosters een optie zou zijn om in te tekenen op hun kernactiviteiten en daarbij de samenwerking te zoeken met de applicatiebeheerders of functionele partijen. ISPam houdt de markt ook op dit gebied nauwlettend in het oog.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?