Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Bijna 17.000 nummerieke .nl-domeinen

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 2 september 2008 08:04 uur

Inmiddels is het alweer een half jaar geleden dat de landrush op nummerieke .nl-domeinen van start is gegaan. Tijd voor de eerste cijfers. Op dit moment zijn er bijna 17.000 nummerieke .nl-domeinen registreert. Volgens verwachting, zo laat Bart Vastenburg, director marketing en communicatie van de SIDN weten.

Volgens cijfers van de SIDN waren er volgens Veldmuis.com afgelopen donderdag 16.983 domeinnamen met uitsluitend cijfers vastgelegd.  “Bij de lancering liep het storm en werden er bijna 14.000 numerieke adressen geregistreerd. Sindsdien is dat gegroeid met ongeveer vierduizend stuks”, vertelt Bart Vastenburg, director marketing en communicatie bij de SIDN.

De SIDN verwacht dat het aantal domeinnamen met enkel cijfers hier in Nederland zal doorgroeien tot ongeveer 25.000. Als we kijken naar andere registers in de wereld die nummerieke domeinen toestaan, zijn ongeveer 0,5 tot 0,75% geregistreerde domeinen nummeriek. Het beeld in Nederland komt dus overeen met het beeld in het buitenland.

Thomas Lobker, 2 september 2008 9:51 am

Er wordt alleen niks mee gedaan. Probeer een aantal willekeurige numerieke domeinnamen en je zult zien dat verreweg de meesten te koop staan, er staat een parkeerpagina op of ze worden doorgelinkt naar andere domeinnamen.

Toon, 2 september 2008 11:38 am

Jep, ook diegene die ik zo heel graag wilde, wordt niet gebruikt.
Wil ik hem kopen, dan zal me dat minimaal 5000 kosten....

Zo gaat dat in het wereldje

Randy ten Have, 2 september 2008 7:42 pm

Ik zag inderdaad diverse SIDN aanbieders al hele rijen domeinen te koop aanbieden. Toevallig de aanbieders die het hardst aan het wanken waren op diverse fora over de 'kaaptechnieken' van de twee partijen die zich technisch wel (iets te) goed voorbereid hadden.

Zelf heb ik 1 kengetal. De bedoeling was hier een nieuwsportal voor te maken, alleen had ik daarvoor drie aangrenzende kengetallen ook voor nodig. En die zijn er niet. Dus ik moet nog even kijken wat ik ermee ga doen.

Nathan, 2 september 2008 10:32 pm

Is een beetje met alles zo natuurlijk. Als je kijkt naar de gewone NL domeinen, dan is er van die dik 3 miljoen ook wel een hele stapel wat of niet gebruikt wordt, of is geregistreerd om weer te koop te zetten voor een paar honderd tot duizenden Euro's.

Nadeel is dat mensen die er echt iets mee willen, worden belemmerd, of een groot gat in hun budget krijgen, of het over een compleet andere boeg moeten gooien.

Iemand die een domein verkoopt na het tijden gebruikt te hebben, maar geen nieuwe ideeën heeft, of uiteindelijk besluit dat het niet in z`n straatje past en hem dan te koop zet vind ik heel wat anders. Maar dan nog, als je ziet wat sommige mensen er voor vragen. Voordeel is dat wanneer je iemand treft (en daar gokken ze uiteraard op) die het er voorover heeft, dan ben je snel "binnen".

Maar goed, je doet er niets aan. We moeten er mee leven and that's all we can do.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.