Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

cPanel maakt beloftes IPv6 nog steeds niet waar

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 18 januari 2013 12:00 uur

cPanelHet blijft rommelen op het IPv6-vlak. Inmiddels wordt pijnlijk duidelijk dat veel bedrijven nog lang niet klaar zijn voor IPv6, inclusief bedrijven die soms al vanaf 2009 beloven dat ondersteuning van het protocol de kern gaat zijn in nieuwe releases. Het onder hosters populaire managementpakket cPanel is een mooi voorbeeld van een onderneming die op uur u de keutel lijkt in te trekken.

Tot voor kort stond op de website van cPanel dat ondersteuning van IPv6 in versie 11.36 beschikbaar zou komen.  Maar wie de change log van die versie erop naslaat, komt tot de conclusie dat IPv6 geen onderdeel is van release 11.36.

In plaats daarvan stelt het bedrijf nu slechts dat er in “dat het overweegt om in 2013 een begin te maken met de implementatie van IPv6”. En dat terwijl cPanel al in 2009 op de site verklaarde gestart te zijn met het uitrollen van IPv6 en dit te zien als ‘’een zeer belangrijke feature”.  Journalist en internet engineer Sander Steffann van Computable zette de beloftes  van cPanel gisteren nog maar eens op een rijtje.

Ondertussen klagen gebruikers van cPanel steen en been.  De reacties op het forum van cPanel zijn overduidelijk: “We overwegen het? Kom op, jongens, dit moet de hoogste prioriteit hebben.” En: ,,Al die nieuwe blitse zaken in de WHM interfaces interesseren mij geen biet. Concentreer op IPv6 en maak dat nu eens eindelijk in orde!”

Marco, 18 januari 2013 6:46 pm

Goed dat hier aandacht voor blijft.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.