Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Rijswijk krijgt belangrijk overheidsdatacenter

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 21 januari 2013 08:03 uur

Plaspoelpolder-RijswijkDe Rijksoverheid gaat een bestaand bedrijfspand in Rijswijk ombouwen tot een shared service overheidsdatacenter, vooral bedoeld voor de politiek in Den Haag.

De keuze is gevallen op bedrijventerrein de Plaspoelpolder in Rijswijk, heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken aangekondigd. Het datacenter wordt een belangrijke spil in het netwerk van de overheid. In 2010 besloot het kabinet dat de toenmalige 60 datacenters geconsolideerd moesten worden tot één gemeenschappelijke datacentervoorziening op 4 tot 5 fysieke locaties.

In de Plaspoelpolder wordt een Rijksbedrijvencentrum, dat al in gebruik is voor bedrijfsmatige werkzaamheden, opslag en depot, omgebouwd tot datacenter. Dit gebeurt onder leiding van het Shared Service Centrum ICT (SSC-ICT).

SSC-ICT Den Haag is ondergebracht bij het directoraat-generaal Organisatie en Bedrijfsvoering Rijk (OBR) en maakt daardoor onderdeel uit van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). SSC-ICT beheert in totaal nu zo’n 24.000 werkplekken voor een viertal ministeries (BZK, IenM, VWS en SZW).

De verbouwing en inrichting van het pand wordt via een Europese aanbesteding aan een commerciële partij gegund.

iknie, 22 januari 2013 8:56 am

En nu het goede nieuws voor de inwoners van Nederland??

Net als alle zaken van de overheid word ook dit weer Europees Aanbesteed. Helemaal super, zo kunnen goedkopere buitenlandse partijen weer komen bouwen terwijl we een bouwsector hebben welke volledig op haar gat ligt. Ondertussen brengt de overheid de centjes zo mooi naar het buitenland terwijl o.a. militairen dik 5% salaris in moeten leveren. In het oosten van Europa begint de economie op te trekken terwijl die van ons berg afwaards gaat... Super, dat hele grote Europa en die aanbestedingen!

Tristan, 23 januari 2013 7:40 pm

Pure armoe als je als Nederlands bedrijf je aanbestedingen meent te moeten kunnen winnen op prijs. Tenzij alles standaard uitbesteed wordt aan de partij met de laagste vraagprijs, maar dat is gelukkig niet zo. :)

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.