Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Belgische VOO zet onaangekondigd IPv6 aan voor deel klanten

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 22 januari 2013 12:25 uur

VOOKlanten van de Belgische ISP VOO kregen afgelopen zondagochtend een aardige verrassing. VOO blijkt zonder enige vooraankondiging in de nacht van zaterdag op zondag IPv6 te hebben geactiveerd. Althans, de ISP heeft een begin gemaakt.

Niet alle klanten van VOO kunnen hier namelijk gebruik van maken. Vooralsnog komen de meldingen van (Franstalige) klanten die in Brussel wonen en in het bezit zijn van een Netgear CG3100 wireless router: de router die VOO levert bij haar abonnementen.  Bij een reboot ontdekten enkele klanten dat ze een /64 IPv6-adres kregen toegewezen.

VOO zelf doet geen mededelingen: ook op de website is niets te vinden over een IPv6-implementatie. Op fora en Twitter denken gebruikers dat het een test betreft in het kader van Wi-Free, een dienst waarbij VOO-klanten overal in België via hotspots gebruik kunnen maken van draadloos internet. Telenet biedt deze dienst al een tijdje aan, maar VOO combineert de uitrol van deze dienst nu met de implementatie van IPv6.

Hoewel klanten van VOO positief reageren, zijn er ook berichten van gebruikers die ontdekken dat een flink aantal diensten niet meer bereikbaar zijn. Webdeveloper Francois Lambregts reageert bijvoorbeeld op Twitter dat de DNS-servers van VOO geen IPv6 ondersteunen, hetgeen zou verklaren waarom services niet meer bereikbaar zijn voor klanten die wel een IPv6-adres krijgen toegewezen.

Marco, 23 januari 2013 9:59 am

Wel opmerkelijk; 'www.voo.be' zelf heeft *geen* AAAA record...

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.