Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Interconnect geeft met Google Street View kijkje in eigen keuken

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 23 januari 2013 08:05 uur

Interconnect-GoogleStreetViewWie de rondleiding door het vorig jaar geopende datacenter van Interconnect in Eindhoven heeft gemist, kan nu gewoon via Google een kijkje nemen. Interconnect heeft Google Street View toegang gegeven tot haar datacenters.

Interconnect liet een fotograaf van Google alles vastleggen voor een virtuele tour in de stijl van  Google Street View. De virtuele bezoekers van het datacenter in Eindhoven kunnen daarbij niet alleen de datacenterzaal bekijken, maar ook de noodstroomaggregaten, de dieseltanks, de meet-me-rooms, de gasblusinstallatie en de koelapparatuur op het dak.

Interconnect probeert hiermee vooral vertrouwen te wekken, zo vertelt marketeer Rick van den Hoogenhof van Interconnect tegen Winmag Pro. “We positioneren ons als een partij met betrouwbare datacenters. Om aan te tonen dat we garant staan voor zekerheid en beschikbaarheid, hebben we geprobeerd dat in beeld te brengen. Beelden zeggen namelijk meer dan duizend woorden.”

Interconnect heeft een datacenter in Den Bosch en opende vorig jaar een datacenter van circa 3000 vierkante meter in Eindhoven.

Peter, 23 januari 2013 8:20 am

Goed om te lezen dat ISPam.nl verder op dit nieuws in gaat. *NOT*. Het zal wel weer geschreven zijn door copy/paste Edwin. Welke gevolgen heeft deze grap bijvoorbeeld voor de veiligheid, nu ik zonder ooit een stap binnen gezet te hebben weet waar alle kritieke delen van de infrastructuur zich bevinden?

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.