Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

WorldHostingDays wil experts samenbrengen

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 30 januari 2013 08:03 uur

logo-whd-globalHet jaarlijkse webhosting evenement WorldHostingDays verschilt dit jaar niet veel van vorig jaar. Achter het evenement staan weer grote sponsors als HP, Intel, Dell en Parallels.  Ook dit jaar staan er weer Nederlandse partijen op de beurs waaronder BackupAgent, SpamExperts, Networking4all en Interxion.

De opzet van WHD Global lijkt sterk op die van voorgaande jaren. Een mix van presentaties, een beurs en de mogelijkheid om informeel te netwerken. “Het basisidee van WHD is om de experts uit de hostingwereld en gerelateerde sectoren samen te brengen om zo onderlinge interactie te bevorderen”, zegt Marc Westerhove van WorldHostingDays. “Dit zal uiteindelijk leiden tot meer samenwerking en nieuwe oplossingen.”

Het enig verschil met vorig jaar, zo laat Westerhove weten, is dat er meer partijen op de beurs aanwezig zullen zijn en er meer ‘speedsessies’ worden gehouden.

De afgelopen paar jaar groeide het aantal bezoekers steevast, maar de Europese editie van WorldHostingDays (WHD) groeit niet hard meer. Zo trok het evenement in 2010 nog zo’n 2800 bezoekers, in 2011 3500 en vorig jaar kwamen ongeveer 4200 bezoekers uit 55 landen naar het eventement in de buurt van Straatsburg. De organisatie verwacht dit jaar ook circa vierduizend bezoekers.

WHD 2013 wordt overigens gehouden van 19 tot en met 22 maart in het Europa-Park in Rust (Duitsland).

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.