Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Global-e kondigt nieuw datacentrum aan in Rijen (Noord-Brabant)

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 3 september 2008 08:06 uur

Het Brabantse Global-e heeft aangekondigd een tweede nieuw datacentrum te realiseren in Rijen (Noord-Brabant). Op dit moment heeft Global-e al een datacentrum met 100m2 datavloer in Gilze, maar daar biedt het bedrijf geen colocatie aan. Het pand waarin het datacentrum zal komen is recent door Global-e aangekocht en de komende tijd zal worden gebruikt om het volledig in te richten, waarna het volgens planning in het voorjaar van 2009 in gebruik zal worden genomen.

Het datacentrum krijgt 600m2 aan datavloer en totale stroomcapaciteit van 1 Megawatt en klanten kunnen daardoor tot 10 Kilowatt (zo’n 42 Ampere op basis van 230V) aan stroom per rack afnemen. De stroomvoorziening wordt gegarandeerd door het gebruik van UPS-systeem en Noodstroomaggregaat (NSA). Op dit moment ligt de inrichting van het datacentrum nog op de spreekwoordelijke tekentafel, waarbij er met verschillende leveranciers wordt gesproken om zo efficiënt mogelijk met stroom om te gaan door het gebruik van slimme koelsystemen en dergelijke, aldus Lizzy van der Gracht, Marketing- en Communicatiemanager van Global-e.

Verder krijgt het datacentrum 24/7 beveiliging, een automatische brandblusinstallatie en een preparatieruimte, zodat klanten werkzaamheden niet op de datavloer hoeven uit te voeren. Ook heeft Global-e aan ISPam.nl bevestigd dat het datacentrum volledig carrier neutraal zal worden, waardoor klanten ook hun eigen netwerk in het datacentrum  kunnen aanleggen.

Dit is een mooie ontwikkeling, in Noord-Brabant zijn nog niet zoveel datacentra en zover ik weet nog helemaal geen carrier neutrale datacentra. Het nieuwe Global-e datacentrum is daarom een mooie aanvulling in het Nederlandse datacentra landschap.

VG, 5 september 2008 7:55 pm

InterConnect Services B.V. zal de beste blijven in BrABANT!!

www.interconnect.nl

Datacenter en webhosting +DSL

Toon, 5 september 2008 10:38 pm

Dit soort gespam komt interconnect anders niet ten goede ...

Sjaak, 22 oktober 2009 10:18 am

VG,

Want? Ligt dit soort teksten maar eens toe... Heb je hier al iets neergezet? Je hebt pas ervaring met iets als je het ook daadwerkelijk hebt geprobeerd......

Sjaak

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.