Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

TransIP start met whitelabel verkoop van domeinnamen

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 17 oktober 2006 16:15 uur

TransIP is vandaag gestart met het wederverkopen van .nl-domeinnamen onder een secondair SIDN Deelnemers account met een neutrale naam. Daarnaast zal de wederverkoop dienst verschoond zijn van elke verwijzing naar TransIP, dat geldt ook voor alle andere soorten domeinnamen, of te wel de dienstverlening is compleet “whitelabel”.

Om gebruik te maken van de whitelabel dienstverlening moet er 39 euro per jaar worden betaald. .nl-domeinnamen die nu al via TransIP geregistreerd staan, kunnen de komende drie weken gratis verhuist worden naar het whitelabel SIDN deelnemers account van TransIP.

Verder zijn de prijzen van de domeinnamen gelijk. Dus de whitelabel dienstverlening is behalve de 39 euro per jaar, niet duurde of goedkoper dan de reguliere dienstverlening. TransIP laat met het huidige succes, waarbij ze één van de grootste .nl-registrars zijn en nu ook met dit prijsbeleid zien, dat de race to the bottom met whitelabel domeinnamen niet nodig is om succesvol te zijn. TransIP geeft hiermee het goede voorbeeld!

Weet iemand onder welke naam het secondaire SIDN Deelnemers account van TransIP in de lijst van SIDN Deelnemers staat vermeld?!

Toon, 17 oktober 2006 4:36 pm

Ik vraag me af wat de nieuwswaarde hiervan is?
Hoeveel andere partijen doen dit wel niet (allang?)

Frank, 17 oktober 2006 5:00 pm

Bovendien nemen ze duidelijk wel deel aan de "race naar beneden" wat betreft domeinnamen. Je kan als end-user klant, zonder enige commitment een .nl domeinnaam bij hen hebben voor nog geen 6 eur per jaar. Duidelijk "low budget" segment als je't mij vraagt.

xYnta Internet Solutions, 17 oktober 2006 5:47 pm

Zoals Toon al zegt zijn er al een groot scala aan partijen welke een whitelabel achtig SIDN account hebben of om er zelfs voor te kiezen hun enige SIDN account een naam te geven die niet is te traceren en hier geen geld voor vragen.

Dus echter vernieuwend lijkt het me niet, het is welliswaar wel een verstandige zet van TransIP aangezien steeds meer hosting providers graag professioneel overkomen en daarom niet willen dat hun klanten weten dat ze registreren via een bepaalde partij.

Arnout Veenman, 17 oktober 2006 6:41 pm

@commenters:
Ik vind het een interessante ontwikkeling dat één van de grootste domeinnaam (weder)verkopers in Nederland een secondair SIDN deelnemers account aanmaakt voor whitelabel dienstverlening. Daarnaast is het bij mijn weten de eerste partij die een secondair SIDN deelnemers account aanmaakt in plaats van het renamen van het huidige account.

Verder is het ook een kwestie dat nieuws mij dient te bereiken, voordat ik het kan plaatsen! Dus stuur persberichten uit of stuur een mail naar mij, zodat ik weet dat er iets mogelijk nieuwswaardigs is, mocht je willen dat het op ISPam.nl verschijnt!

Wat betreft de "race to the bottom" daar doelde ik mee voor wederverkoop domeinnamen. Een aantal prijzen van neutrale wederverkopers, eveneens zonder commitment maar wel met een fee: 4.45, 4.25, 4.19. Als je dan kijkt naar TransIP die 7.50 vraagt (eerste jaar 5.99), dan lijkt dat me duidelijk.

Sander B, 6 november 2006 1:16 am

Helemaal nieuw is het niet.

De overleden pionier ResellerSRS / Openregistrar
had destijds ook al een tweede SIDN account voor whitelabel doeleinden. De ene had de naam ResellerSRS, de tweede Shared Registry Service.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.