Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Capaciteit Internet backbone groeit sneller dan verbruik

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 4 september 2008 08:08 uur

De laatste dagen kennen we allemaal de verhalen in de media over de orkaan in New Orleans en de zwakte van de dijken. Ook het videostreaming en het P2P protocol duikt weer op in de berichtgeving op diverse sites. Maar hoe staat het eigenlijk met de backbone van het Internet? Onderzoekbureau Telegeography monitort wereldwijd de backbone en bracht onlangs een rapport uit.

Het rapport beslaat de periode van midden 2007 tot midden 2008. Hieruit blijkt dat de gemiddelde groei van het Internet is afgenomen tot 53% ten opzichte van 61% in het voorgaande jaar. Enkel tussen de VS en Latijns Amerika is een grote groei waar te nemen met een waarde van 112%. Ter vergelijking: Het verkeer tussen de verschillende grote Amerikaanse steden steeg met ongeveer een kleine 50%.

Een opvallend verschijnsel is dat de wereldwijde backbone capaciteit – gemiddeld gezien – voor het tweede opvolgende jaar sneller groeit dan het verkeer wat eroverheen gaat. Het gemiddelde verbruik lag in de meetperiode op 29%, een daling van 2% met het voorgaande jaar. Met gemiddelde waarden kun je echter geen capaciteit plannen. De cijfers van de piekwaarden tonen echter ook een daling: van 44% naar 43%.

Telegeography constateert dat de groei van het aantal breedbandaansluitingen sinds 2001 al aan het afnemen is. De bandbreedteconsumptie per aansluiting stijgt echter ieder jaar. “Traffic groei wordt aangewakkerd door de vraag van de consument voor video, geleverd via webbrowsers, peer-to-peer-diensten, of streaming-protocollen”, aldus directeur Alan Mauldin. In Europa hoeven we ons voorlopig echter geen zorgen te maken. Er is capaciteit voldoende beschikbaar in de backbone binnen ons continent en naar de VS, waar toch vrijwel al het verkeer vandaan komt.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

De jaarcijfers bekeken: Hostway
nachnahme kreditkarte zahlen: Den perfekte basis-tee for mig er i viscose(blanding), falder tungt og løst, er tynd, har bådu...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!