Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Prijzenoorlog op de cloud storagemarkt

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 26 februari 2013 12:03 uur

hardeschijfRackspace is een prijzenoorlog gestart op het gebied van cloud storage. De hostingprovider heeft de prijzen van zijn Open Cloud-diensten met maar liefst 33 procent verlaagd.

Rackspace verlaagt de prijs van bandbreedte voor content, waaronder ook CDN-bandbreedte, van 0,18 dollar per GB tot 0,12 dollar per GB. Dat heeft het bedrijf vrijdag aangekondigd.

Ook is de prijsstructuur van Cloud Files vernieuwd. Wie de dienst Cloud Files van Rackspace gebruikt, betaalt voor de eerste GB aan data 0,10 dollar per maand. Dat bedrag daalt tot 0,075 dollar per maand en lager bij de opslag van data tot 1024 TB.

Rackspace-Amazon-storageMet deze gedifferentieerde prijzen lijkt Rackspace de concurrentie met branchegenoot Amazon Web Services te willen verhevigen, waar het gaat om Public Cloud-diensten. Hoewel Rackspace nog altijd iets duurder is dan Amazon Web Services want daar betalen klanten voor de eerste GB 0,095 dollar. Ook met de opslag van grotere hoeveelheden aan data zit Rackspace tussen 0,10 tot 0,20 dollar per GB/mnd boven Amazon (zie tabel).

De strategie van Rackspace wordt kennelijk door beleggers niet echt gewaardeerd. De koers van het aandeel is sinds 12 februari hard gedaald van circa 75 tot 55 dollar.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.