Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

SPEC lanceert nieuwe benchmark voor servergebruik

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 4 maart 2013 13:40 uur

server-Dell-PoweredgeDatacenterleveranciers en hosters met eigen datacenters krijgen binnenkort te maken met een nieuwe benchmarkstandaard. Deze nieuwe benchmark is uitgegeven door standaardenorganisatie SPEC en is vooral bedoeld om te bepalen hoe efficiënt servers tijdens gebruik zijn. De methode wordt dan ook gepubliceerd onder de naam SERT: Server Efficiency Rating Tool.

Vooralsnog is de VS het eerste land dat SERT op grote schaal gaat toepassen. De Environmental Protection Agency (EPA) zal datacenters door het gehele land onder de loep nemen. De nieuwe meetmethode, feitelijk een volgende stap in het Energy Star-programma van SPEC, gaat namelijk veel verder dan bestaande methodes. Zo kijkt SERT ook naar lekstroom in de voedingen van servers en het verbruik als de server geen taken uitvoert. SPEC benadrukt daarbij wel dat de methode is bedoeld voor systemen die ‘as shipped’ zijn aangesloten in een datacenter. Uiteindelijke doel is om datacenterbedrijven vooral zuinige servers in datacenters te laten gebruiken door hen inzicht te geven in het feitelijke energieverbruik van de diverse machines.

Uiteindelijk moet SERT over de gehele wereld worden uitgerold, met verzamelde data van alle voorkomende serversystemen. De Europese Commissie heeft haar goedkeuring inmiddels gegeven, net als de overheden in belangrijke techlanden Japan, Korea en China.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.