Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Telecity: Amsterdam scoort goed bij Amerikaanse datacenters

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 6 maart 2013 13:02 uur

TelecityGroupIn de komende jaren zullen meer Amerikaanse datacenters hun activiteiten uitbreiden richting Europa. Telecity Group stelde een aantal criteria op waar mogelijke colocaties aan zouden moeten voldoen. Wat maakt een stad nu aantrekkelijk als vestigingsplaats voor datacenters, specifiek als colocatie voor de primaire datacenters in de VS? Op nummer één staat de aanwezigheid van een internet exchange.

In een whitepaper somt Telecity vervolgens een aantal interessante Europese steden op die bij uitstek geschikt zijn als vestigingsplaats voor datacenters.  Amsterdam neemt een prominente plaats in. Volgens Telecity wordt Amsterdam niet voor niets beschouwd als het epicentrum waar Europese verbindingen samenkomen. Dat geldt – met de oudste aandelenbeurs ter wereld – voor de handelsstromen, maar ook voor de internetverbindingen. Belangrijk gegeven is natuurlijk de aanwezigheid van de AMS-IX.


“Het bouwen van carrier-neutrale datacenters in Europa’s belangrijkste financiële en digitale hubs met hoogwaardige verbindingen, is de meest effectieve keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar goede vestigingsplaatsen voor activiteiten in de digitale economie”, aldus Telecity. “Er is blijvende vraag naar premium colocatieruimte in steden als Londen, Frankfurt en Amsterdam.” Amerikaanse datacenters hebben diverse redenen om ook datacenters in Europa te bouwen: om te beginnen is de Amerikaanse wetgeving zelf een belangrijke driver, maar daarnaast vragen internationale klanten ook om datacenters dicht in de buurt van hun Europese vestigingen.

Genoemde steden zijn zonder uitzondering belangrijke financiële centra, maar Telecity noemt ook Helsinki en Manchester als interessante opties. Zo is Helsinki vooral interessant vanwege de strategische ligging tussen Europa en Rusland. Manchester dankt haar positie vooral aan het feit dat de stad nog altijd voorop loopt in IT-ontwikkelingen. Het Manchester Science Park groeit ook in deze tijden als kool met honderden internet-startups.

De aanwezigheid van een goede infrastructuur is natuurlijk het belangrijkste, maar Telecity gaat in haar whitepaper ook nadrukkelijk in op certificering. Een vestigingsplaats voor colocatie-activiteiten moet kunnen bijdragen aan het behalen van ISO27001, ISO9001, ISO14001 (milieustandaarden) en PCI DSS.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.