Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Rotterdamse Greenclouds gaat uitbreiden in Zwitserland en Rusland

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 8 maart 2013 08:03 uur

GREENCLOUDS-RUNNING-THE-CLOUD-TOGETHER-logo-webGreenclouds lijkt een mooi gat in de markt te hebben ontdekt. Bundel de capaciteit die datacenters en hosters over hebben en biedt deze opnieuw aan in de cloud. Het Rotterdamse bedrijf is hierin zo succesvol dat het nu haar vleugels gaat uitslaan naar andere Europese landen, waaronder Zwitserland en Rusland. Ook Frankrijk en Engeland staan voor de nabije toekomst op de rol.

Om de uitbreiding te verwezenlijken heeft Greenclouds wel kapitaal nodig. Tijdens de CeBIT maakte de onderneming bekend dat een investeringsmaatschappij bereid is om 5 miljoen euro te financieren in de plannen. Om welke investeringsmaatschappij het gaat, werd niet bekendgemaakt. Volgens vakblad Computable zou het om het Franse Aster Capital gaan.

Overcapaciteit
Met het kapitaal kan Greenclouds haar brokerplatform verder uitbreiden. Op dit moment maken bedrijven als KPN en Equinix al gebruik van de diensten van Greenclouds, maar elk datacenter dat capaciteit over heeft, kan worden aangesloten op het platform. Eis is wel dat hardware niet ouder is dan drie jaar, onder VMware draait en dat het leverende bedrijf volledig ISO-gecertificeerd is.

Greenclouds, gestart in 2009 en live sinds 2011, stelt de capaciteit beschikbaar via een eigen brokerplatform. Datacenters en hostingproviders die capaciteit leveren, krijgen betaald als klanten de capaciteit daadwerkelijk afnemen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.