Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Amsterdam groeimotor Europese datacentermarkt

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 11 maart 2013 08:01 uur

Datacenter Dongen 3Amsterdam heeft in 2012 voor het derde jaar op rij een recordgroei laten zien qua hoeveelheid vierkante meter datavloer dat in de regio in gebruik is genomen. Daarmee is Amsterdam de groeimotor van de Europese datacentermarkt, concludeert CBRE in een rapport (pdf). Uitbreiding van de hoeveelheid datacenterruimte is noodzakelijk om die explosieve groei bij te kunnen houden.

In 2012 werd er in Amsterdam maar liefst 11.660 m² aan datavloer door klanten in gebruik genomen, met een totaal vermogen van maar liefst 21,3 Megawatt. Dat is zelfs meer dan in 2011 toen er ‘maar’ 11.575 m² aan Amsterdamse datavloer in gebruik werd genomen. Eind 2012 was er totaal 99.437 m² in Amsterdam beschikbaar, waarvan 90,187 m² door klanten werd gebruikt.

Ook in andere Europese ‘Tier-1’ datacenterregio’s groeide de hoeveelheid datavloer die in gebruik is genomen hard. In Parijs werd 8.435 m2 datavloer in gebruik genomen in 2012, in Frankfurt 9.455 en met 14.845 m2 werd in 2012 in Londen de grootste hoeveelheid datavloer in gebruik genomen. De totale hoeveelheid datavloer die in gebruik is in Londen is echter ook drie keer groter dan in Amsterdam. Daarmee is de relatieve groei in Amsterdam explosief te noemen in vergelijking met het veel grotere Londen.

 

CBRE datacentermarkt 2012

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.