Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

SIDN belooft registrars duidelijkheid over nevenactiviteiten

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 18 maart 2013 08:05 uur

SIDN logoUit de jaarlijkse vernieuwde Registrar Tevredenheidsmonitor die de SIDN onder haar registrars heeft gehouden, wordt de stichting door de registrars met een 7,6 gemiddeld beoordeeld. 63% van de registrars beoordeelt de SIDN zelfs met een 8 of hoger. De 13% van de registrars die aangaven niet tevreden te zijn hadden vooral kritiek op de nevenactiviteiten van SIDN, die niet aan de .nl-registry functie gerelateerd zijn.

Vergeleken met de uitkomsten van een jaar geleden stelt de SIDN dat de registrars vooral hun waardering uitspreken voor de support die de registry biedt, de DNSSEC-implementatie en het registratie- en mutatie-proces  van .nl-domeinnamen. In de open vragen werd support zelfs als meest genoemde positieve ervaring van registrars metde  SIDN in 2012 genoemd. Voor het eerst is de SIDN naar eigen zeggen ook beter beoordeeld dan de ccTLD-registries in omringende landen. Opvallend is wel dat de dienstverlening van ccTLD-registries in het algemeen lager wordt beoordeeld van gTLD-registries.

In totaal beoordeelt 13% van alle respondenten (registrars) de SIDN met een 6 of lager. Uit hun feedback blijkt volgens de SIDN dat er behoefte aan duidelijkheid is over de nevenactiviteiten van de SIDN, vooral die nevenactiviteiten die niet .nl-gerelateerd zijn. De .nl-registry stelt dat de communicatie hierover de komende tijd ‘een belangrijk punt van aandacht zal worden’.

Uiteraard petje af voor Roelof Meijer en zijn team voor het feit dat de tevredenheid van registrars zo hoog is. Het is vooral knap te noemen dat de support, dat in het verleden één van de grootste pijnpunten was zo goed gewaardeerd wordt door de registrars. Echter is de kritiek over de nevenactiviteiten die niet aan de .nl-registry functies gerelateerd zijn ook terecht. De SIDN kan het mooi vertellen dat er meer behoefte bestaat aan duidelijkheid over de nevenactiviteiten. Je kan je echter ook afvragen of de ambities van het eenkoppig SIDN-bestuur niet verder reiken dan de stichting past.

ISPam.nl Job board

Arjan, 18 maart 2013 12:14 pm

Uit dit onderzoek kunnen we dus ook mooi concluderen dat slechts 13% van het registrar veld het eens is met de standpunten van de VVR over de neven activiteiten van SIDN?

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...