Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Uitgifte IPv4-adressen zeer stabiel, IPv6 groeit nauwelijks

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 20 maart 2013 13:06 uur

ipv6-v2De uitgifte van de laatste IPv4-adressen is zeer stabiel. In de afgelopen maand werden ongeveer evenveel adressen uitgegeven als in de maanden daarvoor. Al sinds september van vorige jaar alloceert RIPE NCC maandelijks zo’n 70.000 tot 80.000 adressen vanuit de laatste /8-blokken.

In totaal heeft RIPE nog een ‘voorraad’ van 16,47 miljoen IPv4-adressen. Aan het begin van het jaar waren dat nog 16,75 miljoen adressen. De verwachte snelle uitputting van deze laatste blokken blijft dus uit. Zorgwekkender is de adoptie van IPv6. Ook die lijkt namelijk af te remmen. De noodzaak om over te gaan op IPv6 wordt wereldwijd nog niet gevoeld. Dat blijkt onder meer uit de statistieken die Google bijhoudt.

In 2012 groeide het aantal mensen dat via IPv6 Google benaderden erg snel met een volle procentpunt over dat hele jaar. Dit jaar lijkt de groeicurve af te vlakken. In totaal bereikt 1,21 procent van alle gebruikers Google via IPv6. In Nederland is dat aantal op dit moment 0,71 procent van alle Nederlandse Google-gebruikers. Daarmee bevindt ons land zich in de middenmoot. Absolute koploper in de adoptie van IPv6 is Roemenië, waar bijna tien procent van het internetverkeer inmiddels via IPv6 plaatsvindt.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.