Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Ziggo zet stappen op weg naar diensten als cloudprovider

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 22 maart 2013 13:01 uur

Ziggo-logoispamZiggo komt met een nieuwe mailomgeving voor haar klanten. Groot nieuws? Nauwelijks. Zoals vrijwel elke ISP biedt ook Ziggo haar klanten de mogelijkheid om een of meerdere mailaccounts aan te maken. Ziggo is in een vergevorderd stadium met Open-XChange. Daarmee zet het bedrijf de eerste stap naar een propositie als cloudprovider. En dat pikten de techsites wonderwel niet op.

Directeur Roelof Meijer van de SIDN merkte het een paar weken geleden al op in een interview met ISPam.nl: waarom zetten ISP’s geen stappen om ook hostingdiensten aan te bieden? Telefoon, televisie, internettoegang en hosting: alles in één hand. Ziggo lijkt nu die stap te zetten. Dan gaat het natuurlijk niet om het feit dat klanten van Ziggo nu via een andere techniek hun mail kunnen afhandelen. Open-XChange is namelijk veel meer dan slechts een mail-client.

Alternatief
Open-XChange biedt diverse applicaties aan, waaronder tekstverwerking en een spreadsheetprogramma. Deze omgeving is bovendien compatible met Microsoft Office. Daarmee host Ziggo dus applicaties in de cloud. Gratis, bovendien. De dienst is onderdeel van het totaalabonnement op diensten van Ziggo. Zo’n twee miljoen klanten krijgen via deze applicaties toegang tot een gratis office-omgeving.

Ook op de zakelijke markt kon dit wel eens een erg goede zet zijn van Ziggo. Bedrijven die klant zijn bij de kabelaar en die overwegen om hun kantoorautomatisering naar de cloud te brengen, krijgen nu immers alternatieven voor het bijvoorbeeld populaire Office 365 van Microsoft. Overigens meldt Ziggo zelf nog dat het in gesprek is met Open-XChange en dat er nog geen definitief besluit is genomen.

Peter, 23 maart 2013 3:42 pm

Ziggo moet misschien eerst eens beginnen met IPv6, voordat ze andere (binnenkort niet meer werkende) diensten op de markt brengen.

Marco, 23 maart 2013 11:37 pm

@Peter, zo is het.

Bovendien; wat heeft Ziggo dat Google en (kuch) Microsoft niet hebben?

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.