Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Netwerk malware hoster Atrivo verandert in een LAN

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 9 september 2008 08:05 uur

In mijn eerste artikel over de Amerikaanse malware hoster Atrivo/InterCage schreef ik dat carriers hun verantwoordelijkheid zouden moeten nemen en Atrivo moeten afsluiten. En dat is gebeurt schrijft Brian Krebs. Global Crossing ondernam direct actie en binnen enkele uren na publicatie van het onderzoek van HostExploit.com was Atrivo al afgesloten door Global Crossing. Hierdoor had Atrivo nog maar twee uplinks met Bandcon (AS 26769) en WVFiber (AS 19151).

Helaas voor Atrivo blijft het daar niet bij, ook BandCon, liet tegenover Krebs weten dat meteen na de publicatie over de activiteiten van Atrivo de stekker uit de uplink van Atrivo is getrokken. Daarnaast maakt Atrivo nog gebruik van een deel van de non-portable IP-space van nLayer Communications. Die had Atrivo gekregen via een reseller waar Atrivo ondertussen ook al geen klant meer van is, die IP-adressen moet Atrivo daarom inleveren voor 30 september.

Het is echter de vraag of Atrivo 30 september wel haalt, want de laatste carrier die Atrivo nog heeft, WVFiber heeft tegenover Krebs bevestigd dat na het lezen van alle rapporten over Atrivo, besloten is om uiterlijk woensdag of donderdag de stekker uit de uplink van Atrivo te trekken. Dus tenzij Atrivo voor donderdag een nieuwe carrier vindt die zo gek is om het bedrijf van een uplink te voorzien, verandert het Atrivo netwerk (hopelijk definitief!) in een LAN!

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.