Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Ecatel weer op nummer 1 in HostExploit’s Top 50

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 2 april 2013 08:06 uur

ecatelDoor alle commotie die afgelopen week ontstaan is, zouden we bijna een ander belangrijk nieuwsfeit vergeten. Naast de aanval van CB3ROB op Spamhaus valt er ook nog ander nieuws te melden. Ecatel heeft de nummer 1 positie van de Bad Hosts top 50 weer veroverd.

In de meest recente uitgave van het World Hosts report, editie maart 2013, staat Ecatel weer prominent op nummer 1 in de top 50 van Bad hosts. Ecatel stond in het verleden al enkele keren eerder op deze positie. Bijzonder aan de meest recente notering is dat er niet echt een aanleiding te vinden is. Als we kijken naar de verschillende segmenten zoals spam, phishing of botnets komt Ecatel in geen van deze lijsten voor.

Wanneer de redactie van ISPam navraag doet, geven de samenstellers toe dat er niet direct aanleiding is om Ecatel op nummer 1 te plaatsen. Als reactie geven zij “Ecatel does not top the rankings for any particular category of activity, but rather for a consistently poor showing across the board“, ofwel vrij vertaald scoort Ecatel niet goed (lees: slecht) op bepaalde delen, maar gaat het meer om de algehele score op diverse onderdelen.

Naast Ecatel worden ook diverse andere partijen in het rapport genoemd. In de nieuwkomer top 10 staat Denkers ICT uit Deventer op de laatste plek. Nederland zelf staat op plek 7 in de top 10 wanneer naar alle landen samen gekeken wordt. Gezien de goede infrastructuur die in ons land aanwezig is, komt dit  niet echt als een verassing. Hetzelfde geldt voor Leaseweb dat door haar schaalgrootte nu eenmaal eerder genoteerd wordt dan een willekeurige kleine provider. Een andere Nederlandse provider is weer Superior IS dat het vooral goed (lees: slecht) doet met het aantal gehoste exploits. Superior IS mag op de 6e plek rekenen in deze categorie.

Het complete rapport is hier te downloaden.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.