Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Ecatel weer op nummer 1 in HostExploit’s Top 50

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 2 april 2013 08:06 uur

ecatelDoor alle commotie die afgelopen week ontstaan is, zouden we bijna een ander belangrijk nieuwsfeit vergeten. Naast de aanval van CB3ROB op Spamhaus valt er ook nog ander nieuws te melden. Ecatel heeft de nummer 1 positie van de Bad Hosts top 50 weer veroverd.

In de meest recente uitgave van het World Hosts report, editie maart 2013, staat Ecatel weer prominent op nummer 1 in de top 50 van Bad hosts. Ecatel stond in het verleden al enkele keren eerder op deze positie. Bijzonder aan de meest recente notering is dat er niet echt een aanleiding te vinden is. Als we kijken naar de verschillende segmenten zoals spam, phishing of botnets komt Ecatel in geen van deze lijsten voor.

Wanneer de redactie van ISPam navraag doet, geven de samenstellers toe dat er niet direct aanleiding is om Ecatel op nummer 1 te plaatsen. Als reactie geven zij “Ecatel does not top the rankings for any particular category of activity, but rather for a consistently poor showing across the board“, ofwel vrij vertaald scoort Ecatel niet goed (lees: slecht) op bepaalde delen, maar gaat het meer om de algehele score op diverse onderdelen.

Naast Ecatel worden ook diverse andere partijen in het rapport genoemd. In de nieuwkomer top 10 staat Denkers ICT uit Deventer op de laatste plek. Nederland zelf staat op plek 7 in de top 10 wanneer naar alle landen samen gekeken wordt. Gezien de goede infrastructuur die in ons land aanwezig is, komt dit  niet echt als een verassing. Hetzelfde geldt voor Leaseweb dat door haar schaalgrootte nu eenmaal eerder genoteerd wordt dan een willekeurige kleine provider. Een andere Nederlandse provider is weer Superior IS dat het vooral goed (lees: slecht) doet met het aantal gehoste exploits. Superior IS mag op de 6e plek rekenen in deze categorie.

Het complete rapport is hier te downloaden.

ISPam.nl Job board

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...