Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Cyberbunker sluit zich aan bij European Imaginary Datacenter Association

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 1 april 2013 10:50 uur

CyberbunkerCyberbunker heeft zich aangesloten bij de European Imaginary Datacenter Association (EIDA), zo heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. Samen met de andere leden van EIDA gaat Cyberbunker zich inzetten voor verdere ontwikkeling en professionalisering van de markt voor denkbeeldige datacenters.

Dit artikel is geplaatst op 1 april.

EIDA-president Alesk Bwinski reageert vanuit het denkbeeldige hoofdkantoor in het Poolse Wroclaw ingenomen op de komst van Cyberbunker als lid: “Cyberbunker is één van de bekendste en meest vooraanstaande denkbeeldige datacenters in Europa. Het feit dat er net een nieuwe website met een geweldige denkbeeldige historie voor de Cyberbunker is gelanceerd, onderstreept de professionaliteit van Cyberbunker.”

Cyberbunker CEO Sven Olaf Kamphuis noemt de aansluiting bij EIDA een logische stap: “Na alle publiciteit van de afgelopen week over de DDoS-aanval die vanuit ons denkbeeldige datacenter werd uitgevoerd, merkten we hoe belangrijk het is om samen op te trekken met onze denkbeeldige collega’s. Daarnaast is het delen van kennis en ervaring over denkbeeldige datacenters een belangrijke reden om aan te sluiten bij EIDA.”

Alle leden van EIDA commiteren zich ook aan de gedragscode van de organisatie. Het is echter nog de vraag of dat de bepaling dat EIDA-leden niet elkaars denkbeeldige personeel benaderen, niet in strijd is met het kartelverbod. De Europese Commissie laat in een reactie tegenover ISPam.nl weten dat de bepaling niet in strijd is met het vrij verkeer van denkbeeldige werknemers, maar de bepaling mogelijk wel in strijd is met het mededingingsrecht van individuele lidstaten.

Hans, 1 april 2013 11:37 am

Ben ik nu de enige die ziet dat dit bericht op 1 april verspreid wordt? :-)

Lennie, 1 april 2013 11:58 am

Het is wel fijn als mensen met kennis van zaken duidelijk maken dat sommige dingen niet (meer) zijn wat het lijk. In dit geval dat Cyberbunker al lang geen eigenaar meer is van de bunker.

Frank, 1 april 2013 12:10 pm

1 april.

*Imaginary* Datacenter?

Lennie, 1 april 2013 12:32 pm

@Frank blijkbaar weet jij niet dat de "organisatie" Cyberbunker geen eigenaar meer is van Cyberbunker: http://www.ispam.nl/archives/26140/gemeente-legt-verbouwing-cyberbunker-datacenter-stil/

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.