Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Alweer nieuw release van cPanel, maar geen IPv6

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 12 april 2013 08:01 uur

cPanelNog geen half jaar na de release van versie 11.34 brengt cPanel versie 11.36 uit. cPanel is nog altijd de populairste software voor web hosting management. Voornaamste verbetering in versie 11.36 is de toevoeging van Perl 5.14 dat hiermee Perl  5.8.8 vervangt in de vorige versies. IPv6 wordt niet genoemd in de releasenote.

De lijst met verbeteringen is weer schier oneindig. Zo biedt 11.36 een nieuwe methode om applicaties te beheren, gebaseerd op RPM packaging. De nieuwe versie maakt applicatie- en softwaredistributie een stuk eenvoudiger en sneller, aldus de toelichting van cPanel. Sneller is het toverwoord bij deze release. Door nu gebruik te maken van RPM, verloopt de installatie van cPanel zelf ook een stuk sneller. Duurde de volledige installatie van cPanel 11.30 nog een kleine anderhalf uur, in versie 11.36 is dat teruggebracht tot 50 minuten.

Voorts biedt 11.36 via EasyApache ondersteuning van Apache 2.4. Tot slot heeft cPanel extra functionaliteit ‘toegevoegd’ voor e-maildiensten en auto-discovery en auto-configuratie van Mozilla  Thunderbird en Outlook. Dit zat ook al in de vorige versie, maar volgens cPanel zijn deze features nu sterk verbeterd. De vorige release stamt uit november van vorig jaar. Toen was de belangrijkste constatering dat die versie ondanks beloften geen IPv6 ondersteunde. cPanel rept ook in deze versie met geen woord over IPv6.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.