Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

DE-CIX bouwt aan nieuw platform met 100 Gbps-poorten

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 15 april 2013 08:01 uur

de-cix_logoDe Duitse internet exchange DE-CIX gaat 100 Gbps-poorten aan zijn klanten aanbieden. Om dit mogelijk te maken is de internet exchange begonnen met de bouw van een nieuw platform onder de naam DE-CIX Appollon, dat is gebaseerd op het ADVA FSP 3000-Plattform en de Alcatel-Lucent 7950 XRS Core Router.

Het DE-CIX Appollon-platform zal bestaan uit vier supernodes (core-locaties) en een veelvoud aan edge-locaties. Elke supernode zal als basis een Alcatel-Lucent 7950 XRS Core Router hebben. Op elk van de routers kunnen maximaal 80 100 Gbps-poorten worden aangesloten.

De implementatie van het Appollon-platform is al begonnen en er zijn inmiddels al enkele routers geïnstalleerd. De eerste edge-locaties zullen binnenkort worden opgeleverd. Tegen het einde van het jaar zal het Appollon-platform volledig gereed zijn en dan zullen alle voordelen van het platform ook benut kunnen worden. Volgens DE-CIX CEO Harald Summa kan dan pas worden gekeken naar een eventuele lagere prijs voor 100 Gbps-poorten, zo stelt hij tegenover heise.

DE-CIX is niet de eerste internet exchange die 100 Gbps-poorten aanbiedt. Een maand geleden sloot onze eigen AMS-IX de eerste 11 klanten aan met een 100 Gbps-poort en twee dagen voor de DE-CIX meldde de ECIX als eerste internet exchange in Duitsland 100G bps-poorten aan zijn klanten aan te bieden.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.