Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘Amsterdam internationaal niet zo in trek als datacenterlocatie’

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 16 april 2013 08:04 uur

digitalrealtyEen nieuw onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van datacenterbedrijf Digital Realty, toont aan dat Londen nog altijd de meest gewilde locatie is voor datacenters. Amsterdam lijkt slechts een kleine rol te spelen.

Voor het onderzoek zijn 201 bedrijven ondervraagd waarvan 31 in Nederland (met een omzet van 250 miljoen euro of meer). Uit de studie blijkt dat er veel behoefte is aan uitbreiding van datacentercapaciteit. Ruim driekwart van de ondervraagden geeft aan dit jaar haar datacenterruimte te willen uitbreiden.

Bij de planning van een nieuw datacenter gaat de voorkeur bij de meeste ondervraagden (68 procent) uit naar een locatie in eigen land. De meest genoemde locaties/steden zijn Londen (29 procent), Parijs (24 procent), Frankfurt (21 procent) en New York (17 procent). De Ierse hoofdstad Dublin volgt op de vijfde plaats (14 procent) en Amsterdam op de zesde plaats (13 procent). Daarnaast worden Utrecht en Rotterdam ieder één keer genoemd als uitbreidingslocatie.

digitalrealty-dc-survey

De lage waardering van Amsterdam komt mogelijk door het feit dat meer dan de helft van de respondenten uit Engeland en Frankrijk komen (respectievelijk 58 en 54).

Anderzijds zou het ook aan de omgevingsfactoren kunnen liggen. Volgens de onderzoekers zijn zaken als beveiliging en het aantal beschikbare netwerken de belangrijkste aspecten bij de keuze voor een bepaalde datacenterlocatie. Als derde en vierde argument worden de beschikbaarheid van goed personeel en elektriciteitskosten genoemd.

Weinig veranderd
Overigens komt het beeld uit dit onderzoek aardig overeen met de resultaten van hetzelfde onderzoek een jaar eerder. Toen koos 31 procent voor Londen als favoriete datacenterlocatie, 26 procent voor Parijs en 18 procent voor Frankfurt.

 

Tududud, 16 april 2013 10:51 am

"De lage waardering van Amsterdam komt mogelijk door het feit dat meer dan de helft van de respondenten uit Engeland en Frankrijk komen (respectievelijk 58 en 54)."

Dus eigenlijk is de conclusie, mensen zijn het meest op zoek naar een DC in eigen land? Dat Parijs namelijk voor Frankfurt (en Amsterdam) staat is imo best opmerkelijk.

Tonnie, 16 april 2013 4:45 pm

Wonderbaarlijk zeg... de percentages van de genoemde landen komt praktisch overeen met de demografische samenstelling van de groep... wat een pruts conclusies natuurlijk.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.