Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Belgische minister: Hosters verkopen leugens en lucht

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 22 april 2013 08:01 uur

BelgieDe Belgische minister van economie Johan Vande Lanotte heeft in het Belgische parlement hard uitgehaald naar de hostingsector. Volgens de minister verkopen hosters leugens en lucht en valt er veel te verdienen aan weinig werk, zo schrijft De Standaard.

Specifiek worden de Belgische marktleider Combell en haar directeur Jonas Dhaenens door minister Vande Lanotte ongenadig hard op de korrel genomen. “Wat verkopen mensen als Jonas Dhaenens eigenlijk? Hij verkoopt continu leugens, wat er op wijst dat hij bang is en dat er ongelooflijk veel geld te verdienen valt met weinig werk. Een sector die continu liegt en dingen blijft benadrukken die niet juist zijn, heeft veel te verbergen.”

Dit lijkt te bizar voor woorden, een minister van Economie die een hardwerkende ondernemer zo hard op de korrel neemt. Het mag bijna voor zich spreken dat wanneer Dhaenens in Nederland actief zou zijn, hij juist geroemd zou worden door de Nederlandse collega van Vande Lanotte.

Een ander bizar punt is dat de minister het over de domeinnaamindustrie heeft, terwijl de markt van domeinnamen opzichzelf nauwelijks spannend is en het vooral gaat over hosting. Daarbij komt ook dat iedereen een hostingbedrijf kan oprichten domeinnamen voor klanten kan gaan registreren. Elke vorm van een toetredingsdrempel ontbreekt in de markt voor domeinnamen en hosting. Concurrentie is er genoeg, ook vanuit Nederland. Dat terwijl in België accessproviders jarenlang een duopolie konden vormen, waar de minister niet tegen op trad. Je zou bijna gaan denken dat er iets anders aan de hand is.

Nu blijkt dat een voorstel van het ministerie van Economie in Belgie om .be-domeinnamen enkel door Europese bedrijven te laten registreren gestrand is, na fel verzet vanuit de hostingbranche en het feit dat de hoeveelheid misbruik van .be-domeinnamen een dergelijke maatregel niet rechtvaardigt. Zou de uithaal van minister Vande Lanotte een ordinaire wraakactie zijn van een minister die zijn gram wil halen?

Wouter, 22 april 2013 8:37 am

En wat is de onderbouwing van deze beweringen van deze minister? Ik zie geen enkel voorbeeld. In België kan schijnbaar iedere zwakzinnige die zomaar wat kan roepen minister worden. Aan de andere kant, daar ben je dan ook een linkse sociaaldemocraat voor, niemand mag boven het maaiveld uitsteken, allemaal arm.

Pieter, 22 april 2013 9:05 am

Het lijkt erop dat die Belgische minister van economie Johan Vande Lanotte psychische problemen heeft en een kruistocht heeft ingezet tegen de hostingproviders!

En dat noemt zich Minister?

Peter, 22 april 2013 11:19 am

Ironisch, dat juist een minister opmerkingen gaat maken over het verkopen van gebakken lucht.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.