Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Oxilion verzelfstandigt infrastructuurdiensten in apart bedrijf

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 26 april 2013 08:03 uur

LOGO OXILION_RGBOxilion uit Enschede heeft haar infrastructuurdiensten losgekoppeld van de hostingdiensten en ondergebracht in een apart bedrijf dat onder de naam Fundaments gaat opereren.  Het bedrijf Oxilion krijgt zo een ‘hernieuwde focus op managed hosting en het volledig ontzorgen van haar klanten’, stelt commercieel manager Dennis Wijnberg in een verklaring op de website van Oxilion.

Daarmee is de Twentse hoster een mooi voorbeeld van hoe hosters met portfolio’s om kunnen gaan. Oxilion blijft als hoster diensten aanbieden aan eindgebruikers, terwijl het zusterbedrijf Fundaments Infrastructure as a Service (IaaS) aanbiedt aan klanten als bijvoorbeeld Oxilion zelf. “Fundaments concurreert niet met haar eigen klanten doordat het geen eindgebruikersdiensten aanbiedt”, aldus Wijnberg. Het bedrijf biedt alleen pure infrastructuur: het Virtual Datacenter (VDC),  VMware vCloud en netwerkconnectiviteit.

Sterke pijler
Het VDC was tot voor kort ondergebracht bij Oxilion en vormde als zodanig een sterke pijler onder de diensten van de managed hoster. De populariteit van het VDC bracht ook nadelen met zich mee. Wijnberg: “Toen wij in 2009 ons Virtual Datacenter lanceerden merkten wij dat we hier vragen over kregen die vaker dan gebruikelijk niet door onze support op te lossen waren.”  Oxilion kreeg met de populariteit van het VDC te maken met klanten die zelf aan de ’technische touwtjes’ konden en gingen trekken. Dat is een ander type klant dan de bedrijven die managed hosting als dienst afnemen en waarvoor de infrastructuur een ‘black box’ is.

Certificeringen

Daarnaast speelde de vraag naar certificeringen een grote rol in de verzelfstandiging van de infrastructuur. ISO 27001 en ISAE kwamen nadrukkelijk in beeld en werden regelmatig gevraagd door klanten. De datacenters waarvan Oxilion gebruikmaakt, zijn gecertificeerd: “maar Oxilion zelf certificeren zou betekenen dat er een verdere formalisering van de werkprocessen plaats moest vinden. Omdat deze werkprocessen bij Infrastructure as a Service heel anders zijn dan die van de andere producten, kon een dergelijke certificering niet gewaarborgd worden zonder hinder voor de klanten van Oxilion.”

Het nieuwe bedrijf kondigde gisteren de nieuwe versie van het Virtual Datacenter aan. Onderdeel van deze nieuwe versie is de upgrade van VMware die tal van nieuwe mogelijkheden met zich meebrengt, waaronder het direct kunnen kiezen van een andere netwerkkaart bij het aanmaken van een vm.

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.