Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

ICT Monitor 2013: meer vacatures, cloud blijft groeien

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 15 mei 2013 08:04 uur

2013trendispam225150Het langzaam weer de betere kant op. Kromp de totale ICT-markt vorig jaar nog met 0,6 procent, voor dit jaar voorspelt de ICT Marktmonitor een stilstaande markt. Met uitzondering van een paar uitschieters: de cloud blijft namelijk wel groeien, zeker in het segment voor midden- en kleinbedrijf. Net als het aantal vacatures in de branche.

Eigenlijk zijn het bijzonder logische conclusies: de markt voor hardware en met name kantoorautomatisering blijft krimpen. Daarentegen groeit de markt voor applicatieve software. Beiden zijn een direct gevolg van de toenemende populariteit van cloudtechnologie. Met name midden- en kleinbedrijven investeren nauwelijks nog in eigen hard- en software, maar besteden hun ICT-services uit aan cloudbedrijven.

Dat levert ook weer vacatures op, hoewel dat een merkwaardige conclusie lijkt. Meer dan driekwart van alle ICT-bedrijven in ons land zijn namelijk eenpitters. Toch verwacht de ICT Marktmonitor vooral in de softwareservices een stevige toename van banen. Bij gelijkblijvende economische omstandigheden denkt de Nederland ICT, branchevertegenwoordiger en opdrachtgever voor de monitor, dat er in 2017 6800 vacatures zullen zijn in de gehele branche. Als de economie aantrekt – en volgens economen zal dat in 2014 kunnen gebeuren – kan dat aantal zelfs verdubbelen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.