Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

IO brengt virtual reality in het datacenter

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 21 mei 2013 12:05 uur

IO-OS-inside-moduleVirtual reality is niet alleen meer voor games. Afgelopen week demonstreerde het Amerikaanse IO een toepassing die uitermate interessant is voor datacenters. IO heeft software waarmee beheerders door hun datacenter kunnen lopen, zoals ze ook door bijvoorbeeld World of Warcraft zouden bewegen.


IO toonde ‘IO.Immersant’ tijdens het Uptime Symposium in Santa Clara. Bezoekers konden in een 3D-presentatie door een datacenter ‘lopen’. Immersant verzamelt realtime data vanuit het IO.OS DCIM-systeem en vertaalt die gegevens vervolgens in een grafische weergave van het datacenter, de servers en de koelapparatuur.

Gamification
IO zelf noemt het de ‘gamification’ van het datacenter. “Het brengt wat glamour in het datacenter”, aldus CIO Kevin Malik tijdens de presentatie. Niet voor niets werkten er ook animatiespecialisten van Pixar – onder meer bekend van diverse tekenfilms – mee aan het project.

En de toegevoegde waarde ten opzichte van de meer traditionele DCIM-grafiekschermen?  Bezoekers konden op deze manier door een datacenter ‘wandelen’ dat 700 kilometer verderop lag. IO stelt dat dit de volgende stap is in datacentermanagement-technologie. Het bedrijf denkt dat de software het vooral goed zal doen in trainingen. Daarnaast sluit deze presentatie meer aan bij de wijze waarop de huidige generatie beheerders naar een scherm kijkt: 3D, via virtual reality. “Dit zijn ze gewend”, aldus Malik.

Op Youtube is een filmpje te zien van de demonstratie.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.