Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Netcraft: groei AWS ‘onstuitbaar’

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 22 mei 2013 08:04 uur

awslogoTerwijl Dell dit weekeinde aangekondigde met Enstratius dit jaar haar public cloud-diensten in de markt te zetten, blijkt tegelijkertijd dat de directe concurrentie zeer waarschijnlijk al lang niet meer is in te halen. Dell richt zich vooral op Amazon Web Services en juist dat platform groeit tegen de klippen op, zo maakte Netcraft gisteren bekend. Netcraft noemt de groei zelfs ‘onstuitbaar’.

Het aantal webfacing computers binnen AWS groeide in de afgelopen acht maanden met liefst een derde. Nog spectaculairder is de toename van het aantal sites dat op deze computers wordt gehost. Waren dat er in september 2012 nog 6,8 miljoen, inmiddels is dat aantal gestegen naar 11,6 miljoen: een groei van 71 procent.

Omzet
AWS maakt ook een steeds groter deel uit van de omzet van het bedrijf. In 2011 was dat nog 3,2 procent van de totale omzet, in 2012 al ruim vijf procent – al specificeert Amazon dat niet verder dan  onder de noemer ‘Other’. Feit is dat, volgens de gegevens van Netcraft, Amazon ’s werelds grootste hoster is, gebaseerd op het aantal servers, websites en IP-adressen die op AWS draaien. Het aantal AWS-servers groeide sinds 2008 liefst veertigvoudig: van 4.600 servers naar 158.000 machines op 164.000 IP-adressen.

GoDaddy
Netcraft nuanceert haar berichtgeving wel. AWS is weliswaar de grootste hostingprovider als het gaat om aantallen machines, maar wordt door GoDaddy voorbijgestreefd in aantallen websites. AWS telt 11,6 miljoen websites, GoDaddy ruim 37 miljoen op ‘slechts’ 23.000 servers.

AMZN-growth

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.