Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

AMS-IX halveert prijs van 100 GE poorten

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 24 mei 2013 10:01 uur

ams-ixDe AMS-IX halveert de prijs van een 100 Gigabit Ethernet poort. Ook wordt een 10 GE poort goedkoper. Dat is donderdag besloten tijdens de algemene ledenvergadering van de internet exchange.

De prijs van een 100 GE poort wordt verlaagd van 10.000 euro per maand naar 5.000 euro. Voor een 10 Gigabit poort wordt voortaan nog 1.000 euro per maand gerekend (was 1.500 euro).

De leden van de AMS-IX hebben tijdens de vergadering  ingestemd met de voorgestelde prijsreductie door akkoord te gaan met de Long Term Commercial Strategy (LTCS) 2013-2016. Dit is een vierjarenplan met daarin onder meer de prijsstrategie van de AMS-IX.

De prijsdaling lijkt mede mogelijk te zijn door het resellerprogramma waarmee de internet exchange in 2010 is gestart. “De nieuwe inrichting van het technisch platform heeft aan de prijsdalingen bijgedragen, net als goede relaties met de leveranciers en schaalvoordelen”, zegt CTO Henk Steenman.

Mede door de groei in de verkopen van virtuele poorten, dalen de transitkosten. “Bovendien”, zo erkent CEO Job Witteman, “helpt het bieden van lagere poortprijzen ook om peering aantrekkelijk te houden en wordt de continuïteit van de internet exchange ermee gegarandeerd.”

Update: citaat Henk Steenman over resellerprogramma aangepast

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.