Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nieuwe core routers voor de AMS-IX

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 24 mei 2013 14:57 uur

Brocade-MLX-routerDe AMS-IX gaat het aantal core routers uitbreiden om de hoeveelheid dataverkeer in het najaar aan te kunnen.

De internet exchange plaatst voor september noodgedwongen nog twee extra core routers. Die moeten de traditionele stijging in het dataverkeer vanaf september opvangen anders dreigen de netwerken verstopt te raken, zegt Henk Steenman, CTO bij de AMS-IX.

De AMS-IX had de aankoop van de core routers liever uitgesteld omdat er wordt gewacht op de introductie van nieuwe 100 GE routers met een hogere poortdichtheid dan de huidige 32 die de huidige Brocade MLXe-systemen bieden. De nieuwe 100 GE routers met optic form factor CFP2 komen begin 2014 op de markt, aldus Steenman.

Maar met de verwachte groei in het dataverkeer, kan de AMS-IX niet langer wachten op die optische cor routers. Volgens Steenman vertoont het verkeer over de AMS-IX al circa 7 jaar hetzelfde beeld. Daarbij stijgt het volume van het verkeer in het najaar aanzienlijk. Om verstopping van de huidige netwerken te voorkomen, is de AMS-IX genoodzaakt om het aantal routers op te schalen.  Ook worden er aanpassingen gemaakt aan de manier waarop de data over de routers wordt gestuurd.

Op dit moment zijn er twee core routers in gebruik op de locaties van EUnetworks en GlobalSwitch. Deze zijn samen met twee sub-core routers verantwoordelijk voor al het verkeer dat over het internetknooppunt gaat.

Steenman voorspelt dat de AMS-IX tegen het einde van dit jaar ongeveer 2,5 Tbps aan data te verwerken krijgt.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.