Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘VS beste land om nieuw datacenter te bouwen’

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 28 mei 2013 08:04 uur

vs-vlagTegenvaller voor de regio Amsterdam dat behoorlijk haar best doet om een prominente plaats te krijgen op de mondiale kaart voor datacenters. Volgens een rapport van consultantfirma’s Cushman&Wakefield, hurleypalmerflatt en Source8 zijn de Verenigde Staten nog altijd de beste plek om een nieuw datacenter te bouwen.

Volgens het Zweedse rapport zijn de risico’s op operationele verstoringen op datacenters het kleinst in de VS. Althans, afgezet tegen de dertig grootste wereldmarkten. De Data Center Risk Index 2013 Edition kijkt naar tal van facetten, maar 60 procent van de landscore wordt bepaald door energiekosten, beschikbare bandbreedte (lees: aanwezigheid van internetknooppunten) en het gemak waarmee ondernemingen daadwerkelijk zaken kunnen doen.

Doel van het rapport is om bedrijven te helpen in de beslissing om grote investeringen te doen in (internationale) datacenters.  Nederland scoort met de AMS-IX hoog, maar met energiekosten en het internationaal businessklimaat is het in ons land slechter gesteld. Anders gezegd: de consultants die het rapport opstellen, zien Nederland wel als internetknooppunt, maar niet als internationaal zakelijk knooppunt. Nederland komt in het rapport dan ook niet verder dan een twaalfde positie en doet het daarmee slechter dan IJsland (7), Italië (11) en Saoedi-Arabië (10).

Engeland doet het daarentegen erg goed op een tweede plaats. Goede internetverbindingen en financieel hart van de internationale zakenmarkt doen daar het werk. Zweden staat op een derde plaats in het risk assessment.

Alex Bik, 3 juni 2013 11:30 am

Je zou 't docje voor de grap eens moeten lezen. Er wordt met allerlei index cijfers gestrooid wat de schijn van objectiviteit moet ophouden, maar nergens staat beschreven hoe die getallen tot stand gekomen zijn. Om er even drie dingen (VS vs NL) uit te lichten: De VS zouden duurzamer zijn dan Nederland, het zou in Nederland moeilijker zijn om zaken te doen en de connectivity zou in Nederland minder goed zijn.

Dat 'duurzame' hoef ik verder geen woorden aan vuil te maken denk ik. Of het makkelijker is om zaken te doen in de VS dan in NL hangt er denk ik van af waar je vandaan komt. Het docje is vanuit het Amerikaanse perspectief geschreven. En conectivity? We hebben in NL een internet exchange waar ze in de VS alleen nog maar van kunnen dromen. En in Londen en Frankfurt ook.

Ik denk dat je het document eerder moet zien als propaganda voor de VS dan dat je er waarde aan moet hechten.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.