Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Filesharing verantwoordelijk voor maar 14,9% downstream dataverkeer

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 30 mei 2013 08:03 uur

filesharingHet percentage dataverkeer dat wordt gegenereerd met filesharing lijkt tegenwoordig relatief laag te zijn. In Europa werd in de eerste helft van 2013 nog maar 14,9 procent van het downstream dataverkeer gegenereerd met filesharing.

De grootste hoeveelheid dataverkeer komt tegenwoordig voor rekening van realtime entertainment zoals YouTube en andere online muziek en video dat tegenwoordig 40,4 procent van het downstream dataverkeer in Europa gegenereerd, zo blijkt uit het Global Internet Phenomena Report van Sandvine.

Wanneer wordt gekeken naar de hoeveelheid upstream dataverkeer in Europa, dan staat filesharing nog wel met ruime voorsprong op de eerste plaats. Ruim 51,4 procent van het upstream dataverkeer wordt gegenereerd met filesharing. Wanneer wordt gekeken naar de protocollen dan blijkt dat 40,6 procent van het upstream dataverkeer doot Bittorrent wordt gegenereerd.

Interessant is om te zien dat in de VS er relatief nog minder dataverkeer wordt gegenereerd door filesharing, maar 6,4 procent van al het downstream dataverkeer in de VS wordt gegenereerd door filesharing, maar daar staat tegenover dat wel 39,6 procent van het upstream dataverkeer voor rekening van filesharing komt. Nog opvallender is dat 32,2 procent van het downstream dataverkeer in de VS door online videotheek Netflix wordt gegenereerd, wat bijna het dubbele is van de hoeveelheid downstream dataverkeer dat YouTube genereerd dat maar 17,1 procent van het totaal is.

sandvine-dataverkeer

sandvine-dataverkeer2

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.