Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Goudmijn voor hosters: groei webwinkels explodeert

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 4 juni 2013 08:15 uur

webwinkelDe groeimarkt voor hosters zit in de webwinkels. Adviesbureau Roland Berger voorspelt een explosie aan webwinkels: volgens de onderzoekers zal deze markt tot 2030 met 700 procent groeien tot een totale omzet van 40 miljard euro. In Nederland. Hosters kunnen hier flink van gaan profiteren, zeker in de startersmarkt. Daar valt een hoop te winnen door off-the-shelf-shops aan te bieden op basis van de meest gebruikte pakketten, zoals Magento.

Roland Berger stelt dat deze ommekeer in de retailmarkt onontkoombaar is en structureel gaat doorzetten. Retailers die mee willen groeien in de online verkopen, moeten in de komende jaren flink gaan investeren in de internetverkoopkanalen. Winkeliers die dit niet doen, zullen het erg zwaar krijgen. Hun enige ‘redding’ is het verleggen van de omzet naar online verkoop. De omzet uit de fysieke winkels zal hoe dan ook onder druk komen te staan, aldus het onderzoek.

Een webshop die alleen via een browser op een pc benaderbaar is, volstaat al lang niet meer. Nieuwe shops moeten ook met smartphones goed te doorzoeken zijn.  De belangrijkste groei zit dan ook in mobiel toegangelijke webshops: alleen al tussen 2010 en 2012 groeide het aantal consumenten dat via smartphones en tables inkopen deed met bijna 200 procent. Daarnaast hamert Roland Berger op de online betaalmogelijkheden. Consumenten moeten op allerlei manieren kunnen betalen.

Hosters kunnen hier al flink op voorsorteren door bijvoorbeeld in samenwerking met internetbedrijven min of meer kant-en-klare shops neer te zetten, inclusief alle betaalopties, zodat winkels ook daadwerkelijk snel online kunnen. De verwachting is dat retailbedrijven in de nabije toekomst sneller zullen kiezen voor een shop. De snelheid waarmee zo’n shop online kan zijn, is dan een van de belangrijkste criteria – naast een zo gering mogelijke investering.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...