Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

SingleHop breidt uit bij Interxion in Amsterdam

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 6 juni 2013 08:01 uur

SingleHop-logo1Amerikaanse cloudprovider SingleHop gaat uitbreiden in Europa en wel via het datacenter van Interxion in Amsterdam. Het bedrijf dat haar hoofdkantoor heeft in Chicago, maakte de plannen maandag bekend. Oprichter Dan Ushman meldde dat SingleHop inmiddels dertig racks heeft geinstalleerd bij Interxion.

Uiteindelijk wil SingleHop met 20.000 servers uitbreiden om de Europese klanten beter te kunnen bedienen. De cloudprovider stelt op Datacenterknowledge.com dat Amsterdam de gunstigste locatie is voor deze uitbreiding. Voornaamste argumenten: hoog gekwalificeerd personeel en de aanwezigheid van goede netwerkverbindingen.

De uitbreiding wordt een exacte kopie van de datacenters zoals SingleHop die heeft in de VS, inclusief biometrisch gecontroleerde toegang van gebouwen en racks. Vanuit Amsterdam gaat het  bedrijf dedicated servers aanbieden, enterprise private clouds en managed services. Klanten kunnen daarbij straks kiezen om deze diensten af te nemen vanuit datacenters in Chicago, Phoenix en Amsterdam.  SingleHop heeft daarvoor haar eigen LEAP3-platform ontwikkeld, waarbij de locatie van het datacenter er feitelijk niet doet in de levering van de services. Toch kiest SingleHop voor een Europese locatie, nadrukkelijk als invulling van wensen van Europese klanten.

SingleHop telt ruim vierduizend klanten in meer dan honderd landen en is een van de snelst groeiende bedrijven in de VS.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.