Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

IBM neemt Softlayer over

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 5 juni 2013 08:02 uur

softlayerLogoIBM neemt cloud services-bedrijf Softlayer over. IBM maakte dit gistermiddag laat bekend, maar wel voor de opening van de Amerikaanse beurzen. Met de overname zou een bedrag van 2,5 miljard dollar gemoeid zijn. Daarmee zet IBM een nieuwe stap in haar strategie om het grootste aanbieder te worden van cloud services.

IBM is al geruime tijd op het overnamepad. De geruchten dat Big Blue vooral geïnteresseerd zou zijn in Rackspace werden met name in de afgelopen maanden erg sterk. De aankondiging zorgde er meteen voor dat de aandelen van Rackspace flink onderuit gingen.

De deal met Softlayer levert IBM 21.000 nieuwe klanten op die worden bediend vanuit dertien datacenters, verspreid in de VS, Azië en Europa. Het bedrijf vestigde zich in 2011 in Amsterdam waar ook het Europese hoofdkantoor is gevestigd. Destijds investeerde Softlayer ruim vijftig miljoen in het Amsterdamse datacenter dat ruim 15.000 servers telt. Vanuit dat center levert Softlayer IaaS, PaaS en SaaS.

IBM heeft al gemeld dat het deze diensten onverkort doorzet, vooralsnog onder de merknaam Softlayer. De IT-reus wil in 2015 zo’n zeven miljard omzet halen uit clouddiensten.

Balk, 7 juni 2013 10:00 am

SoftLayer heeft "slechts" 3000 servers in Amsterdam

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.