Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Abel Telecom failliet

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 11 september 2008 08:01 uur

De rechtbank in Leeuwarden heeft gisteren het faillissement uitgesproken voor Abel Telecom B.V. uit Heerenveen.  Abel had circa 8000 DSL- en telefonieklanten en maakte gebruik van het netwerk van voornamelijk BBNed. Volgens Webwereld zou de schuld ruim 2 miljoen euro bedragen.

Het regende al lange tijd klachten over Abel. Klachten zouden niet goed opgelost worden. Deels licht de oorzaak hiervan bij derden, bijvoorbeeld bij een aanvraag van een nieuw koperpaar bij KPN of het porteren van een nummer. Voor Abel te laat, maar gelukkig worden er vanuit de overheid wettelijke verplichtingen voorbereid om de verhuizing tussen (access)providers soepel te laten verlopen. Op weblog columni.st staat een voorbeeld van een dergelijke situatie met de nodige reacties eronder.

Op diverse sites komt de naam van Harry Dijkstra na boven. Hij ontkent elke betrokkenheid, zo bericht Webwereld. In de history van het KVK-uittreksel komt de naam Dijkstra niet voor. Abel had een maatschappelijk kapitaal van 1.000.000 euro, waarvan 330.000 euro was geplaatst en afgestort.

Hoewel diverse overnamekandidaten zich bij de curator gemeld hebben, is hierover nog niets bekend. Met een schuld van ~250 euro per aansluiting en de zeer lage marges van Abel, lijkt een kleine partij buiten beeld voor een overname. Klanten blijven tot een eventuele overname wel gewoon een werkende verbinding houden.

Michel, 11 september 2008 9:21 am

Vestigingsadres van abel is hetzelfde als dat van a1 internet (bv nr 332 van dijkstra)

Glenn, 11 september 2008 11:02 am

Meneer kan mooi ontkennen, maar wat dat betreft is het net de Remon Akkermans van de Friese ADSL- en hostingindustrie. Officieel nergens mee te maken hebben, maar wel overal je kont in draaien.

Dennis Wijnberg (JR Online), 11 september 2008 11:08 am

Inderdaad, beide op:

Haskeruitgang 105
8447 CK Heerenveen

http://www.abeltelecom.nl/index.php?pageID=4
http://www.a1.nl/contact.php

Ontken het maar eens :p

Randy ten Have, 11 september 2008 1:32 pm

ROFL,

Check het LinkedIN profiel van Harry: http://www.linkedin.com/ppl/webprofile?action=vmi&id=4098265&authToken=wMfq&authType=name&trk=ppro_viewmore&lnk=vw_pprofile

CEO, A1 Internet B.V. (Privately Held ; 201-500 employees ; Gambling & Casinos industry)

Speltip 13 komt opeens boven. :)

AlexanderOnline, 11 september 2008 4:44 pm

@Randy: Wanneer je bij de links onder 'Websites' kijkt is de onderste 'My Company' link een link naar de Abel telecom site. Dat doe je niet als je er niets mee te maken hebt...

Arjan Bijnen, 14 september 2008 12:29 am

Opvallend dat zowel DIS-Hosting als Abel Telecom een schuld van +/- 2 miljoen euro achterlaten, op hetzelfde adres gevestigd waren en dat bij beide de naam van Harry Dijkstra genoemd wordt.

Wij zijn in een begin stadium van Abel Telecom ooit reseller van hun diensten geweest. Gezien dit destijds al voor geen meter liep, hebben wij ons resellerschap al relatief snel (na vertrek van Jeroen Becht en Edwin) opgezegd. Abel Telecom vermeld op haar website dat ATN Networks nogsteeds reseller zal zijn. Wij wensen ons echter geheel niet met deze slechte kwaliteit van dienstverlening te associëren.

Toon, 14 september 2008 11:08 am

Wie nu nog ADSL aanbied als kleinere toko kan net zogoed meteen stoppen.
ADSL is allang niet meer interessant voor de markt, partijen als KPN* nemen dit wel op zich.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.