Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Contactgegevens onvolledig? DNS.BE heft je domeinnaam op!

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 27 oktober 2006 11:02 uur

DNS.BE heeft een waarschuwing online gezet dat wanneer de contactgegevens van een .be-domeinnamen onvolledig of foutief zijn, dan kan het zo zijn dat DNS.BE je domeinnaam opheft! Als reden hiervoor geeft DNS.BE dat het van cruciaal belang is voor derden die bepaalde rechten kunnen laten gelden ten aanzien van een bepaalde domeinnaam dat zij weten wie eigenaar er van is en contact kunnen opnemen met de domeinnaamhouder.

Dus voor zowel DNS.BE agenten, webhosters én houders lijkt het mij een slim plan om even extra scherp te zijn op het feit dat de juiste contactgegevens in de whois staan van een .be-domeinnaam. Overigens lijkt het mij wel zo netjes als DNS.BE in iedergeval de DNS.BE agent voorafgaand aan opheffing op de hoogte stelt van een mogelijke opheffing, zodat deze nog tijdig actie kan ondernemen om de opheffing te voorkomen.

Wat denken jullie, zou DNS.BE, écht domeinnamen met een onvolledige contactgegevens op gaan heffen, of zou deze waarschuwing enkel bedoeld zijn om er voor te zorgen dan men extra scherp wordt op het bijhouden van de juiste contactgegevens bij .be-domeinnamen?

Nijman, 27 oktober 2006 11:17 am

DNS.be stuurt eerst een waarschuwing. Daarna heeft de agent een bepaalde tijd (is me even ontgaan hoelang) om het recht te zetten.

Toch vraag ik me af hoe ze die gegevens gaan controleren en belangrijker nog waarom er zo'n controle niet in het registratiesysteem (denk aan postcodecheck bij SIDN) is verwerkt.

En die directeur van DNS.be nogwel zo opscheppen over hun systeem tijdens het 1.000.000 .nl feestje.

Frank, 27 oktober 2006 12:11 pm

Wij hebben tot nu 1 domein dat opgeheffen werd om die reden, en het was eentje tijdens de "gratis" actie, waar dus regels dus lichtjes anders waren.

Concreet checken ze (nu en dan) of de gemeente wel bestaat, of het geen obvious fake ding is.

Ze sturen eerst een mailtje naar ons en naar de licensee, dan een paar weken later nog eentje. Ik heb toen dns.be gemailed dat als zij vinden dat zij het domein moeten deleten, ze dat dan maar moeten doen,en dat ik geen zin om zelf te gaan doen. Nog een 2-tal weken later hebben ze het gedelete denk ik.

Het gebeurt dus, maar is eerder uitzondering.

Stein, 29 oktober 2006 11:57 pm

Klopt, bij ons zijn er ook een hoop gedeleted na de gratis.be actie. De whois records worden gewoon afgelopen, zaken die duidelijk fout zijn worden bijgehouden. Daarna komt er het verzoek en heeft de eigenaar 14 dagen de tijd wijzigingen door te geven.

Paul, 21 mei 2008 1:22 pm

Goed zaak, zouden meer registries dit maar zo streng doen als DNS.be dit doet!

Toon, 21 mei 2008 4:46 pm

Lekker op tijd die reactie Paul :-)

Paul, 21 mei 2008 4:48 pm

:-) Foutje in de sorting denk ik

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.