Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Weer een nieuwe cloudopslagdienst: Lenovo Reach

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 13 juni 2013 08:04 uur

lenovo_logo_320x240Een nieuwe ster aan het cloud-firmament: Lenovo. Het Chinese bedrijf, vooral bekend als hardwarefabrikant, start deze week met grootschalige consumententesten voor een nieuwe dienst onder de naam Lenovo Reach.

Lenovo maakte de lancering eind mei al bekend, maar heeft nu ook gemeld dat de cloudopslagdienst later dit jaar volledig live zal gaan. De bèta-testen zijn  inmiddels in volle gang. Dat betekent nog meer concurrentie in de cloud met een financieel slagvaardig bedrijf dat probeert haar graan mee te pikken.

Met Lenovo Reach kunnen gebruikers sites, allerlei soorten bestanden en applicaties beveiligd opslaan in de cloud. Vervolgens zijn de bestanden vanaf elk soort device te benaderen via single sign on. Bijzonder? Nee. De dienst vertoont daarmee sterke gelijkenis met reeds bestaande cloudopslagdiensten als Google Drive en Dropbox.

Google-kopie
De vraag is – ook en zeker gezien het reeds overcomplete aanbod van dit soort diensten (zie het artikel dat ISPam gisteren publiceerde) – of Reach daadwerkelijk iets toevoegt aan het gamma. De programmeurs van Lenovo lijken vooral erg goed te hebben gekeken naar Google Drive. Daar lijkt Reach namelijk nog het meest op. Via de Lenovo-omgeving krijgen gebruikers ook de beschikking over een zoekfunctionaliteit om snel bestanden te doorzoeken, met online applicaties te werken – vergelijkbaar met Google Docs – en de mogelijkheid om social media te benaderen, zoals dat binnen Google al kan met Google+.

Niks nieuws onder de zon. Behoudens het feit dat Reach alle gebruikersnamen en wachtwoorden ‘encrypted’ opslaat en een gebruiker binnen de dienst met één klik op alle sites, bestanden en applicaties kan inloggen. Lenovo zoekt overigens nog mensen die de dienst willen testen.

De dienst zal overigens niet gratis zijn. De eerste 5 GB zijn gratis, daarna rekent Lenovo een vergoeding. Het bedrijf heeft daarover verder nog niets bekendgemaakt.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.