Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Podcast: De vette maanden zijn weer begonnen

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 17 september 2008 08:03 uur

De vakantie is weer voorbij en dat betekent dat het tijd is om toe te slaan omdat de hostingmarkt op het punt staat om te pieken. Tijd voor actie, want De vette maanden zijn weer begonnen.

[audio:http://www.ispam.nl/wp-content/uploads/2008/09/podcast-20080910.mp3]

De uitgeschreven podcast staat hieronder (de podcast zelf is veel leuker!)

Percentueel worden er in de maanden december en januari de meeste .nl-domeinnamen geregistreerd, zo vertelde Michiel Henneke van SIDN tijdens een SIDN relatiedag vorig jaar. In september beginnen de vette maanden en in december en januari, volgt er dan uiteindelijk een piek, waarna de registraties langzaam weer minder worden en in mei een diepte punt wordt bereikt dat weer aanhoudt tot september. Interessant daarbij is dat de domeinmarkt daarmee goed overeenkomt met de beurs, want een beurs wijsheid luidt: “Go away in may, but remember to come back in september”.

De vette maanden zijn dus weer begonnen, de markt piekt en dat betekent dat het nu de tijd is om toe te slaan en een deel van de vraag naar je toe te trekken. Welke acties gaan we dit jaar zien en zijn er uberhaubt al hosters die zich voor hebben bereid met nieuwe acties? Het is overigens nog niet te laat om een actie voor te bereiden en bedenk ook dat het over drie maanden al weer kerst is, ook een ideaal moment om een actie op te richten.

Een kerstactie die mij is bijgebleven is dat een relatief kleine hoster, helaas kan ik zo snel niet meer op de naam van het bedrijf komen, die mij een kerstkaart stuurde, met daarbij uiteraard een visitekaartje van de eigenaar, grotere bedrijven zouden dat kunnen vervangen met het visitekaartje van een account manager, maar stuur een visitekaartje mee, met daarbij een unieke code waarmee ik gratis een domeinnaam bij hem kon registreren. Heel persoonlijk, heel direct en het kost hem ook bijna niks, tenzij de klant hapt. Complimenten dus voor deze kleine ondernemer.

En ookal doe je geen leuke actie, zorg er in iedergeval voor dat je klaar bent voor het pieken van de markt. Verander een paar dingen op je website, licht je bestelsysteem door, maak bezwaar tegen onterechte ervaringen op ervaringenwebsites, stuur een kerst kaart of e-mail naar je klanten, zorg er voor dat je (sales) vragen nóg sneller beantwoord, maar hoe dan ook zorg er voor dat de vette maanden ook vet voor jouw bedrijf zijn en niet alleen voor de concurrentie.

Tot zover deze ISPam.nl Podcast met Arnout Veenman. Ik ben weer erg benieuwd wat jullie reacties.

Toon, 17 september 2008 9:11 am

Hm, apart, mei was juist me beste maand vorig jaar!

Randy ten Have, 17 september 2008 5:04 pm

Die relatief kleine hoster ken ik wel, inmiddels een aardige speler: http://www.webhostingtalk.nl/bedrijfsvoering-van-een-hostingbedrijf/109344-gratis-kerstkaart.html

Perry Kniest, 19 september 2008 10:52 am

Zeer leuke Podcast, ik ga zeker een leuke actie verzinnen voor deze periode.

Glenn, 19 september 2008 11:22 am

Kerstkaarten in september?

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.