Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Bedrijven willen naar de cloud, consumenten steeds minder

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 27 juni 2013 08:01 uur

Heliview-cloud_onderzoekDe cloud houdt in elk geval iedereen bezig. Zeker CEO’s van bedrijven die in de cloud de heilige graal zien. Bijna de helft van de Nederlandse organisaties verwacht binnen twee jaar de werkplekken vanuit de cloud te gaan betrekken. Dat blijkt uit een onderzoek dat Macaw deed onder ruim honderd IT-beslissers bij bedrijven met meer dan vijftig werknemers.

Dat is ook goed nieuws voor cloudproviders die in het kielzog opereren van de grote jongens als Microsoft en Amazon. Natuurlijk kijken bedrijven in de eerste plaats naar proposities als Office365, maar ook cloudoplossingen die hierop aanvullende diensten leveren, zijn interessant. Dan gaat het met name om virtualisatieoplossingen voor werkplekgerelateerde zaken. IT-beslissers denken vooral te besparen met cloudomgevingen, maar stellen dat schaalbaarheid de belangrijkste reden is om naar de cloud te bewegen.

Daarbij geven de bedrijven in het Macaw-onderzoek wel aan dat ook zij zich zorgen maken over zaken als privacybescherming en veiligheid van data. Juist dat aspect zorgt ervoor dat het vertrouwen van consumenten in de cloud daalt. IT-beveiliger F-Secure presenteerde tegelijk met Macaw een onderzoek dat al in april van dit jaar werd gehouden – nog voor het PRISM-schandaal bekend werd. F-Secure ondervroeg zesduizend mensen in vijftien landen: bijna tweederde van de respondenten gaf aan zorgen te hebben over de waarborg van privacy in de cloud.

Amerikanen
Specifieke zorgen zijn de kwetsbaarheid van de techniek om data op te slaan en de mogelijkheid dat cloudproviders informatie over gebruikers doorverkopen. Saillant detail: Europese burgers maken zich aanmerkelijk minder zorgen dan Amerikanen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.