Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Bedrijven willen naar de cloud, consumenten steeds minder

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 27 juni 2013 08:01 uur

Heliview-cloud_onderzoekDe cloud houdt in elk geval iedereen bezig. Zeker CEO’s van bedrijven die in de cloud de heilige graal zien. Bijna de helft van de Nederlandse organisaties verwacht binnen twee jaar de werkplekken vanuit de cloud te gaan betrekken. Dat blijkt uit een onderzoek dat Macaw deed onder ruim honderd IT-beslissers bij bedrijven met meer dan vijftig werknemers.

Dat is ook goed nieuws voor cloudproviders die in het kielzog opereren van de grote jongens als Microsoft en Amazon. Natuurlijk kijken bedrijven in de eerste plaats naar proposities als Office365, maar ook cloudoplossingen die hierop aanvullende diensten leveren, zijn interessant. Dan gaat het met name om virtualisatieoplossingen voor werkplekgerelateerde zaken. IT-beslissers denken vooral te besparen met cloudomgevingen, maar stellen dat schaalbaarheid de belangrijkste reden is om naar de cloud te bewegen.

Daarbij geven de bedrijven in het Macaw-onderzoek wel aan dat ook zij zich zorgen maken over zaken als privacybescherming en veiligheid van data. Juist dat aspect zorgt ervoor dat het vertrouwen van consumenten in de cloud daalt. IT-beveiliger F-Secure presenteerde tegelijk met Macaw een onderzoek dat al in april van dit jaar werd gehouden – nog voor het PRISM-schandaal bekend werd. F-Secure ondervroeg zesduizend mensen in vijftien landen: bijna tweederde van de respondenten gaf aan zorgen te hebben over de waarborg van privacy in de cloud.

Amerikanen
Specifieke zorgen zijn de kwetsbaarheid van de techniek om data op te slaan en de mogelijkheid dat cloudproviders informatie over gebruikers doorverkopen. Saillant detail: Europese burgers maken zich aanmerkelijk minder zorgen dan Amerikanen.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?