Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

InterBox Internet opent nieuw datacentrum in Capelle aan den IJssel

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 12 september 2008 08:03 uur

InterBox Internet heeft op 1 september een nieuw datacentrum geopend in Capelle aan den IJssel. In februari dit jaar verhuisde InterBox al naar het splinternieuwe pand op het bedrijventerrein Capelle Trade Center. Ondertussen werd er in stilte verder gebouwd aan de realisatie van het inpandige datacentrum.

Totaal heeft het datacentrum 150m2 aan netto datavloer, waar op dit moment 42 racks staan. Totaal is er 100KVA aan stroomcapaciteit beschikbaar, wanneer de netspanning wegvalt is er een UPS-systeem aanwezig, echter heeft het datacentrum geen generator, waardoor er toch een sterke afhankelijkheid van de netspanning is. Al is er vrijwel geen enkel klein datacentrum dat eigen generatoren heeft en bij een langere stroomstoring kan er natuurlijk altijd een tijdelijke generator als noodoplossing worden geplaatst.

Erwin Lubbers, technisch directeur van InterBox Internet:

Ons nieuwe datacentrum was in de eerste instantie bedoelt om onze eigen systemen ‘in de buurt’ te hebben. Maar al tijdens de voorbereidingen bleken ook klanten hun systemen hier te willen plaatsen. Onze klanten bevinden zich voornamelijk in de regio Rijnmond en een ritje Amsterdam om bijvoorbeeld een harddisk toe te voegen is tegenwoordig vaak uren onderweg zijn of dure remote-hands gebruiken. Doordat ons kantoor naast het datacentrum is gevestigd kunnen we dat soort zaken nu heel snel en zonder extra kosten voor ze regelen.

Verder kunnen klanten tijdens kantooruren toegang tot het datacentrum en op afspraak elk moment van de dag. In het geval van calamiteiten is toegang ook mogelijk, dat is wat lastiger, maar wel mogelijk zo liet InterBox tegenover ISPam.nl weten. Het datacentrum is niet carrier-neutraal en heeft via een eigen darkfiber met de AMS-IX, NL-ix en de InterBox suite in het Global Switch datacentrum in Amsterdam verbonden.

Peter, 12 september 2008 9:37 am

Hmm, in uw artikel staat:

"echter heeft het datacentrum geen generator"

Op de website van Interbox:

Uiteraard is ons datacenter voorzien van faciliteiten zoals uninteruptable power supplies (UPS) en een aggregaat die binnen enkele seconden de stroomvoorziening overneemt mocht de netspanning onverhoopt uitvallen.

Nathan, 12 september 2008 9:43 am

Ik vermoed dat ze nog niet de info van hun eigen "datacenter" online hebben staan, en dat je dus de informatie over hun suite leest.

Erwin Lubbers, 12 september 2008 10:03 am

De generator komt er nog aan, maar is er nu nog niet. Reden is dat er nogal wat bouwkundige aanpassingen uitgevoerd moeten worden, die meer tijd kosten dan je vooraf hoopt.

Memnon, 12 september 2008 10:11 am

Wat zijn de voorzieningen mbt brandbeveiliging ?

Punica, 12 september 2008 10:35 am

quote:Al is er vrijwel geen enkel klein datacentrum dat eigen generatoren heeft en bij een langere stroomstoring kan er natuurlijk altijd een tijdelijke generator als noodoplossing worden geplaatst.

Wat een onzin, genoeg kleine DC's die wel generatoren voor mekaar hebben, tevens kan je helemaal niet 'ff een tijdelijke generator'regelen, een UPS houd het over het algemeen niet langer als 10 minuten uit.

Tevens weet ik ook niet wat je met een DarkFiber moet, over het algemeen heeft het meer nut als er licht op staat.

Stewie, 12 september 2008 11:15 am

Een goede ontwikkeling, er komen zo veel DCs bij in de regio Rotterdam.

Dirkje, 12 september 2008 11:52 am

Wat een onzin inderdaad. Een generator is maar 2/10 van je investering in een DC.

Glenn, 12 september 2008 1:19 pm

Dat verhaal over UPS en tijdelijk een aggregaat is natuurlijk een beetje onzin he ;) Wat al gezegd wordt, je hebt niet binnen een paar minuten een aggregaat online.

Maar evengoed een goed initiatief voor de Rotterdammers!

E. de Hullu-Vlaspolder, 20 februari 2009 4:08 pm

Gelukgewenst met uw nieuwe locatie.
En heel veel succes gewenst, nu EN in de toekomsst!
Uw trouwe klant,
E.deHV.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.