Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Colt breidt datacenter Roosendaal verder uit

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 11 juli 2013 08:05 uur

ColtDatacenterleverancier en netwerkprovider Colt breidt haar datacenter in Roosendaal met duizend vierkante meter uit. De extra capaciteit is al per september van dit jaar beschikbaar.

Het zogeheten FTEC-datacenter in Brabant is een belangrijk knooppunt in het low-latency-netwerk van Colt in Nederland en België. De vraag naar diensten vanuit deze colocatie is groot en rechtvaardigt het toevoegen van 1,65 megawatt aan vermogen. Het totale vermogen neemt daarmee toe tot bijna 5 megawatt: begin dit jaar startte het datacenter met 3,3 megawatt.

Het datacenter is modulair opgebouwd, zodat uitbreiding relatief eenvoudig is. De modules worden in de eigen fabriek van Colt in Engeland geassembleerd en als compleet blok naar Nederland verscheept. Op deze manier kan het bedrijf heel snel extra capaciteit opschalen. De extra capaciteit zal worden ingezet voor de toenemende vraag naar colocatiediensten.

Colt verwacht een nog verdere groei op dit terrein. “Uitbreiding is, op deze belangrijke plek, onvermijdelijk. Veel bedrijven in de regio investeren momenteel in IT om kosten te kunnen besparen. Dit uit zich in een groeiende vraag naar diensten en oplossingen voor bedrijven van elke omvang,” stelt Adriaan Oosthoek, Executive Vice President van Colt Data Center Services in regionale dagblad BN/DeStem. Uiteindelijk moet het datacenter een totale oppervlakte van 10.000 vierkante meter krijgen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.