Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Ziggo-investeerder koopt grootste hostingprovider in Engeland

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 24 juli 2013 12:00 uur

hosteuropeHoewel het al een tijdje erg rustig is aan het overnamefront wat betreft hosters, kwam The Whir gisteren toch met een opmerkelijk bericht. Private equity-fonds Cinven Group – in ons land vooral bekend als ‘oprichter’ van Ziggo – neemt voor 500 miljoen euro hostingprovider Host Europe Group over. Opmerkelijk, omdat het bedrijf amper drie jaar geleden ook al werd overgenomen door Montagu, dat het bedrijf kocht van Oakley Capital Private Equity. Waarde toen: 260 miljoen euro.

Host Europe is niet actief in Nederland, maar is in Engeland een van de grootste providers. Bovendien is het bedrijf een van de grootste registrars in de UK. Daarnaast heeft het bedrijf diverse merken in Spanje, Duitsland, Roemenië, Zwitserland en Oostenrijk. Host Europe is zo goed voor in totaal 5 miljoen domeinnamen, verdeeld over ruim een miljoen klanten.

Het bedrijf is echter verre van financieel gezond, volgens analisten. Host Europe zit tot aan haar nek in de schulden en was juist daarom een makkelijke prooi voor investeringsmaatschappijen. Cinven start al deze week met gesprekken met partijen om de schuld te financieren. Het bedrag dat Cinven nu betaalt, is ruim elf keer de jaarlijkse winst van het bedrijf. Toch stelt Cinven dat het Host Europe een prima investering is omdat het bedrijf wel jaar op jaar goede groeicijfers laat zien.

Ziggo
Cinven is in Nederland vooral bekend als aandeelhouder in Ziggo. Cinven verkocht in april van dit jaar haar laatste aandelen in de kabelaar. De investeringsmaatschappij stond aan de wieg van Ziggo, dat een fusie was tussen Kabelcom, Casema en Multikabel. In totaal verdiende Cinven ruim 1,7 miljard euro aan de deal met Ziggo. Voorts heeft Cinven nauwelijks belangen in Nederlandse bedrijven, behalve een bescheiden aandeel in een levensverzekeringmaatschappij en een fitnessketen.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...