Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Publieke bèta nieuwe DatacentrumGids

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 8 augustus 2013 12:47 uur

DatacentrumGids.nlAcht jaar na de oprichting is de publieke bèta van de nieuwe versie van de DatacentrumGids vandaag live gegaan. De website die een overzicht geeft van alle datacenters in de Benelux, heeft een facelift gekregen en ook zijn er nieuwe verschillende nieuwe features toegevoegd zoals integratie met PeeringDB. De belangrijkste functionaliteit, namelijk het zo goed mogelijk in kaart brengen van alle details van datacenters en het delen van ervaringen, is nog steeds een belangrijk onderdeel van de website.

De profielen van datacenters zijn een stuk overzichtelijker op de nieuwe website. In de oude versie bestond elk profiel uit één pagina, in de nieuwe versie zijn alle gegevens opgedeeld over verschillende pagina’s, waaronder voor de details, presentatie van het datacenter, ervaringen en foto’s. De in een datacenter aanwezige internet exchanges en netwerken worden automatisch opgehaald uit de PeeringDB en weergegeven in het profiel van het datacenter. Ook zal zodra de website uit de testfase komt er de mogelijkheid zijn om tegen betaling het profiel extra uit te breiden.

De DatacentrumGids is op dit moment een lokale Nederlandse website, maar binnenkort zal ook het internationale zusje DataCenterData.com worden geïntegreerd en zullen er verschillende regionale versies van de website komen in andere landen die allemaal draaien op één centrale database. Het voordeel voor datacenters is dat ze in alle gidsen vertegenwoordigd zijn, terwijl ze maar één profiel hoeven in te vullen en bij te houden. Teksten kunnen nu daarom zowel in het Nederlands, Duits en Engels worden ingevuld. Het is de bedoeling om daar op korte termijn ook Frans, Spaans en Russisch aan toe te voegen.

Het feit dat de website volledig van de grond af aan opnieuw gebouwd is, zorgt er voor dat er relatief eenvoudig nieuwe features aan de website kunnen worden toegevoegd. Wie goede ideeën heeft voor additionele features aan de website (of een bug tegenkomt) kan deze melden in de reacties of via [email protected].

De DatacentrumGids.nl is in 2005 opgericht met als doel om alle datacenters in Nederland in kaart te brengen en was de eerste website ter wereld die datacenters in kaart bracht. Kort daarna werden ook de NetwerkGids en ISPGids.com opgericht om Nederlandse netwerken en ISP’s (webhosters) in kaart te brengen.

DatacentrumGids.nl is net als ISPam.nl onderdeel van xCAT.nl Publishing. Het bedrijf van de auteur van dit artikel.

De oude en de nieuwe versie (beta) van de website naast elkaar.

DatacentrumGids.nl Oude en NIeuw

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.