Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Uptime Institute: Intern datacenter maakt plaats voor colocatie

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 14 augustus 2013 08:13 uur

hp-datacenterHet budget van 63 procent van colocatie datacenters is met meer dan 10 procent gestegen. Interessant is dat het budget van 21 procent van de datacenters voor intern gebruik vorig jaar juist gedaald is. Volgens het Uptime Institute, dat de jaarlijkse datacenter survey heeft opgesteld, duidt dit erop dat interne datacenters telkens vaker worden ingeruild voor colocatie in een extern datacenter.

Een ander opvallend resultaat uit het onderzoek is het verschil in de antwoorden tussen de respondenten op de vraag hoe belangrijk energiezuinigheid van hun datacenter is. Van de respondenten uit Aziƫ gaf 71 procent als antwoord dat dit zeer belangrijk is, terwijl niet meer dan de helft van de respondenten uit de Noord-Amerika hier hetzelfde antwoord op gaf. Daar tussenin zitten de respondenten uit de EMEA en Latijns-Amerika waarbij respectievelijk 64 procent en 57 procent aangaf energiebesparing zeer belangrijk te vinden. Nog opvallender is dat men in Noord-Amerika blijkbaar telkens minder waarde hecht aan energiezuinigheid, gezien het percentage in 2012 nog 52 procent en in 2011 zelfs op 58 procent lag.

De temperatuur van de lucht die de datavloer wordt opgeblazen ligt bij 84 procent van alle datacenters tussen de 18 en 24 graden Celsius. In 37 procent van de gevallen is de temperatuur tussen de 18 en 21 graden Celsius en in 47 procent van de gevallen tussen de 21 en 24 graden. Slechts 6 procent van de datacenters zit onder de 18 graden Celsius en maar 7 procent zit boven de 24 graden. Daarmee is het percentage dat boven de 24 graden zit ten opzichte van 2012 met 4 procent toegenomen. Verder lijkt de gemiddelde temperatuur op de datavloer in datacenters weinig verandert.

In het volledige rapport van het Uptime Institute (pdf) waarvoor totaal 1.000 datacenterbeheerders zijn ondervraagd, staan nog verschillende andere interessante statistieken.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.