Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Verwachte explosieve datagroei stelt industrie voor grote uitdagingen

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 16 augustus 2013 08:04 uur

2597237-a-shot-of-network-cables-in-a-datacenterDe wereld draait om data. En voor zover het dat al niet doet, gaat de snelheid waarmee data getransporteerd kan worden voor veel bedrijven de toekomst bepalen. Gisteren vielen in dat kader twee berichten op. Verizon is klaar voor snel datatransport, maar de technologie voor opslagmedia is nog lang niet klaar voor enorme hoeveelheden data.

Verizon is erin geslaagd om de capaciteit over glasvezel te verdubbelen met 200G-technologie. Testen op het glasvezelnetwerk tussen New York en Boston zijn met succes afgerond. Tijdens die testen werd over een afstand van vierhonderd kilometer met 200G verstuurd, zonder problemen. Relevant omdat het netwerk uiteindelijk online video, LTE en intensief gebruik van clouddiensten aan moet kunnen.

Op zich niet opmerkelijk, maar Verizon gebruikte voor de test dezelfde apparatuur als voor de 100G-verbindingen. Met behulp van speciale pre-productiesoftware en optic-technologie kan de afstand waarop datatransport plaatsvindt, worden verlengd zonder kwaliteitsverlies. Verizon toont daarmee aan dat het mogelijk is de capaciteit te verdubbelen zonder de infrastructuur te vervangen.

En dat is nu net iets waar datacenters niet aan gaan ontsnappen. Seagate meldde gisteren dat de opslagindustrie niet klaar is voor grote hoeveelheden data. Volgens het bedrijf gaat de vraag naar schijven binnenkort exploderen. Seagate baseert haar voorspelling op de berekening van de totale storagebehoefte in 2020: 6 zettabyte ofwel 6 miljard terabyte. Seagate stelt dat er snel nieuwe fabrieken moeten worden gebouwd om voldoende schijven, taperobots en andere opslagapparatuur te produceren.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

De jaarcijfers bekeken: Hostway
nachnahme kreditkarte zahlen: Den perfekte basis-tee for mig er i viscose(blanding), falder tungt og løst, er tynd, har bådu...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!