Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Onderzoek: grote bedrijven willen hybride cloud

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 20 augustus 2013 08:04 uur

cloud-computingPublic cloud is uit. Althans, dat is de conclusie na lezing van een onderzoek van Rackspace Hosting. Uit dat onderzoek blijkt dat 60 procent van alle grote bedrijven hun applicaties weer terughalen uit publieke clouddiensten en overschakelen naar hybride oplossingen.

Bedrijven gaan meer over naar koppelingen tussen publieke clouddiensten en diensten die vanuit een eigen of gehuurd datacenter worden geleverd. In het onderzoek, dat werd uitgevoerd door Vanson Bourne, worden met name diensten genoemd waarbij grote databaseomgevingen nodig zijn. Bedrijven zijn niet overtuigd van de performance van dit soort databases in public cloud.

Het onderzoek werd gehouden onder vierhonderd ICT-beslissers van grote bedrijven in de VS en Europa. Vrijwel alle bedrijven geven aan meer toekomst te zien in hybride oplossingen. Ruim 70 procent geeft aan al hybride clouddiensten te gebruiken voor een deel van hun applicaties. Als belangrijkste redenen voor deze belissing gelden: betere beveiliging, meer controle en een betere, gegarandeerde performance.

Daarnaast spelen ook kosten een rol: bijna de helft van de bedrijven geeft aan dat ook lagere kosten een grote rol spelen om diensten in de cloud af te nemen. Maar omdat performance, beveiliging en betrouwbaarheid ook ‘drivers’ zijn, willen ondernemingen niet geheel vertrouwen op de public cloud.

Overigens passen de onderzoeksresultaten prima in het straatje van Rackspace dat juist nu een stevige campagne voert voor haar OpenStack-hybride oplossingen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.