Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

EvoSwitch WDC1 eerste locatie van LINX USA internet exchange

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 27 augustus 2013 14:52 uur

LINXDe London Internet Exchange (LINX) opent onder de naam LINX USA een nieuwe internet exchange in de Verenigde Staten. De eerste point-of-presence van de nieuwe internet exchange is EvoSwitch WDC1 in North Virginia. Op korte termijn zal de nieuwe internet exchange in twee andere datacenters ook een PoP openen.

LINX USA zal worden opgezet naar het voorbeeld van de LINX in Londen, met als belangrijke kenmerken dat de internet exchange aanwezig is in meerdere datacenters en ook carrier-neutraal is. Volgens Vincent Rais van EvoSwitch is dit model, dat in Europa gangbaar is, niet de standaard in de Verenigde Staten.

Veel internet exchanges bevinden zich volgens Rais in de VS binnen de muren van één datacenter óf het terrein van een campus. Veel netwerken voelen zich daarom genoodzaakt om aanwezig te zijn in het datacenter met een dergelijke private internet exchange, die daarmee ook een single point of failure kan worden binnen het netwerk. Daarnaast zijn er als gevolg daarvan maar een paar grote partijen die alle netwerken binnenhalen.

Het is de bedoeling dat te veranderen. Door de nieuwe internet exchange moeten bedrijven onafhankelijk van het datacenter waarin ze actief zijn, gebruik kunnen maken van publieke peering, net zoals we in Europa gewend zijn.

Het initiatief van de LINX USA past binnen het streven van het Open IX project dat multi-site en carrier-neutrale internet exchanges in de Verenigde Staten aanmoedigt en wil gaan accrediteren. Volgens Rais is het de bedoeling van LINX USA en EvoSwitch om als eerste deze accreditatie van de Open IX te krijgen.

Interessant is ook om te zien dat in navolging de AMS-IX en DE-CIX nu ook LINX de stap zet om in buitenland een exchange op te zetten. De AMS-IX heeft dit gedaan met de CAR-IX op de (voormalige) Nederlandse Antillen en DE-CIX heeft uitgebreid met een internet exchange in Dubai genaam de UAE-IX.

ISPam.nl Job board

Sjoerd van Groning, 29 augustus 2013 10:26 am

Geen referenties naar NDIX, NLIX. Die staan in meerdere landen. Is een ander concept, maar misschien daarom juist moeite waard om ze te noemen.

Ik denk dat carrierneutrale Exchanges voor (eind)klanten zeer fijn zijn. Veel datacentra willen natuurlijk vaak hun eigen Exchange houden.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?