Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Eigen netwerk, deel 2

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 7 november 2006 01:07 uur

Al eerder schreef ISPam over de partijen die een eigen netwerk aan het opzetten zijn. Al surfende kan Xynta aan deze lijst toegevoegd worden, zo valt te lezen op haar website. Eerder al viel op Webhostingtalk te lezen dat ook Icehosting bezig is met het voorbereiden van haar eigen netwerk, om maar even bij de budgetproviders te blijven.

Vanwaar de reden van een eigen netwerk? Als ik naar ons eigen gebruik kijk, doen we ongeveer 80 Mbit aan verkeer. Zelf kan ik slechts twee redenen bedenken waarom we een eigen netwerk zouden opzetten; De eerste is dat we graag zo autonoom mogelijk werken. De tweede reden zal zijn dat >93% van ons verkeer (streams) via peerings afgewerkt kan worden, iets waarmee de investering – op termijn -terug verdient kan worden om uiteindelijk kosten te besparen.

De ISPam stelling voor vandaag luidt dan ook: “Een eigen netwerk biedt op langere termijn betere perspectieven waardoor de continuïteit beter gegarandeerd wordt”.

Uw mening?

Drew, 7 november 2006 6:35 am

Heel toevallig sprak ik hier gisteren over met Arnout, zijn conclussie was dat het minder aantrekkelijk is door de aftapplicht e.d.

dirk-jan, 7 november 2006 8:45 am

80 mbit en dan denken dat zo'n hoog percentage via peerings gaat doen? Lijkt me echt heel erg sterk, partijen zoals xs4all en chello gaan voorlopig nog niet met je peeren denk ik zo. Daarnaast is voor een goed netwerk gewoon erg veel kennis en geld nodig.
Ik denk dus dat een eigen netwerk niet direct een garantie is voor de toekomst is, bij een betrouwbare partij alles onderbrengen is denk ik een betere garantie (en dan denk ik aan proserve, true, IS, NXS etc.)

en was streamservice.nl ook niet aan het denken aan een eigen budget netwerk?

Sebas, 7 november 2006 11:43 am

Weer mensen die denken dat alles over peering heengaat en denken te weten hoe networking in elkaar zit. Succes voor de jongens en ik hou de faillisementen wel in de gaten..

Randy ten Have, 7 november 2006 4:58 pm

De 80 Mbit is zonder maandelijks een groei van 6~10%... Maar nee. Koop wel een *-IX only feed in, kan ik 's nachts lekker in bed blijven liggen als er wat is. Bovendien: Aalten > Amsterdam is - ook 's nachts - 1,5 uur rijden. Te lang dus.

CCC Hosting, 8 november 2006 10:21 am

80Mbit en dan een eigen netwerk?
kan me niet voorstellen dat dat winstgevend zal zijn.
Ze kunnen beter een betere deal maken met een bestaande netwerk aanbieder zoals PC-Extreme om maar even in het budget sygment te blijven.

Sebas, 8 november 2006 10:32 am

Kuch, marcel, dat is wel erg budget wat je nu praat ;)

Triloxigen, 8 november 2006 4:34 pm

Hoe denken ze een DDoS af te vangen met een klein netwerk?

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.